Erik Tilling gör avskalad höstturné kommer till Kumla

Av den 16 september, 2019

En gitarr och en röst. Innerligt och nära. Med start under senare delen av september gör musikern och låtskrivaren Erik Tilling tillsammans med sångaren Joel Börjesson en ny turné, till förmån för Erikshjälpen. Tomas Sjödin, bland annat känd från Vinter i P1, bidrar också med tankar om medmänsklighet och barnaskap.

Efter succén hösten 2018 ger sig Erik Tilling nu ut på en ny turné med konserten Göm mig i dina vingars skugga.

– Det är väldigt kul att få göra detta med Erikshjälpen, det är fantastiskt att man kan hjälpa barn samtidigt som man är ute och spelar, säger Erik Tilling.

Erik Tilling har under många år fångat både publik och recensenter med sina lågmälda sånger om livets ojämnheter, från djupaste sorg till innerligaste glädje. Sångerna har berört många människor och förmedlat hopp och själslig vila. Några av de mest omtyckta är ”S:t Patricks Bön”, ”Du har räddat mig” och ”Göm mig i dina vingar”. 2018 släppte Erik Tilling också en bok där han samlat texter från sina hittills åtta album. Boken heter ”Göm mig i dina vingars skugga” och det är också namnet på höstens turné.

Under Göm mig i dina vingar-turnén är konsertformen lågmäld och avskalad. Besökarna får koppla av och hämta inspiration i det enkla, men starka budskap som sångerna förmedlar.

Under konserterna får besökarna också lyssna till Tomas Sjödin, pastor, författare och omtyckt Vinterpratare i P1. Han kommer inte finnas på plats under konserterna men har i förväg läst in tankar och berättelser om medmänsklighet, barnaskap och om de romska barnens verklighet i Rumänien. Göm mig i dina vingar-turnén görs till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete i Rumänien, med att ge romska barn tillgång till skola, hälsovård och en trygg uppväxt.

– Det känns väldigt roligt att Erik Tilling vill göra den här turnén med oss även i höst. De tidigare konserterna har varit otroligt uppskattade och har gett så mycket positiv respons, inte minst i Klara kyrka i Stockholm där över 500 personer kom för att lyssna. Människor har blivit berörda, både av innehållet i konserterna och av utmaningen att våga sträcka ut en hand för att hjälpa någon annan, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Den 20 September kommer Erik Tilling tillsammans med sångaren Joel Börjesson till Johanneskyrkan! i Kumla för ett stopp på sin turné.

» Mer info här «

Musik | Erik Tilling gör avskalad höstturné kommer till Kumla
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login