Eric Gadd skippar skivbolag, släpper en av årets bästa låtar

Av den 11 juni, 2017

Sveriges soulkung Eric Gadd firar 30 år som artist med ny musik! Den 16 juni släpps ”Stay away från mig”, redan utsedd till ”en av årets bästa låtar” av Jan Gradvall. Nu inleder Eric sin sommarturné med ett stopp hos Stadsträdgården, Örebro lördag 15 juli.

Det var fyra år sedan Eric Gadd släppte en ny singel, men den 16 juni är det dags igen. Då släpps låten Stay away från mig. Om den skriver Jan Gradvall i DI idag; ”Nästa fredag släpps en av årets bästa låtar. En hypnotisk postmodern soulballad, Stay away från mig, med potential att bli en stor hit”.

– Jag vet inte om min gamla publik egentligen vill ha detta, de hoppas nog på Gammal God Gadd, men det är detta jag själv gillar, säger artisten själv om låten.

Den här gången gör Eric allt själv och släpper låten på egen label.

– Vad ska en artist som jag egentligen med ett bolag till? Det viktigaste för mig är livebiten där jag jobbar med Blixten & Co … Nu blir jag 100 procent independent. Det känns lite fint att kunna säga det efter att man fyllt 50!, säger Gadd till DI.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Under våren har Eric gjort två utsålda spelningar i Stockholm för att fira sina 30 år som artist och i sommar beger han sig vidare ut i landet, då med nytt material på låtlistan.

Eric Gadd kommer till Stadsträdgården lördag 15 juli.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login