Epson ET-3600 en printer för den som skriver ut mycket

Av den 6 mars, 2017

Vi fick på redaktionen möjligheten att testa Epsons ET-3600, en skrivare som utlovar mycket låga utskriftskostnader hela 70% lägre i snitt.

Själva vitsen med Epsons ET eller Eco Tank serie är att man istället för bläckpatroner så säljs bläcket i flaskor som man fyller i bläcktankarna som sitter smidigt placerade på sidan av printern och där igenom få en billigare bläckkostnad.

Man utlovar hela 11 000 sidors utskrift på en flaska svart bläck vilket ät mycket då flaskan kostar cirka 150 kronor, priset på färgerna ligger på cirka 100 kronor styck och det är tre till antalet.

Tricket att få en låg utskriftskostnad är dock att skriva ut mycket då priset på skrivare ligger på cirka 4000 kronor, vilket är ganska högt för en tre i ett skrivare, den kan inte bara skriva ut även användas som kopiator och scanner.

Detta är alltså en bläckstråleskrivare för ett hem eller litet kontor där det skrivs ut mycket.

Så vad tycker vi om skrivaren.
Installationen är snabb och smidig med hjälp av den uppstartsguide som följer med, samt de instruktioner man får via displayen.

Skrivaren har inbyggd Wifi som gör det lätt att ansluta den utan att behöva dra extra kablar, detta är dock lite av en standard idag på denna typ av skrivare.

Det är enkelt att fylla på bläck då bläckbehållarna är placerade på printerns högra kortsida där man även smidigt kan se bläcknivån.

Det är även enkelt att ansluta både dator och telefon till skrivaren, med den medföljande länken och QR koden får man smidigt tillgång till program och appar för att kunna skriva ut och scanna.

Utskriftskvalliten är bra, även om man ser på utskrivna bilder att det inte är en fotoskrivare så är kvalitén fullt duglig för hemmabruk om än inte för den professionella fotostudion.

Att skrivaren även erbjuder dubbelsidiga utskrifter är ytterligare en funktion som hjälper till att hålla nere kostnaderna på dina utskrifter.

En nackdel med skrivaren är att den inte erbjuder någon dokumenthanterare, en annan är att den är relativt högljudd.

Slutsats.
Epson ET-3600 är en bra affär för dig som skriver ut riktigt mycket och vill få tillgång till scanner och kopiator förutom skrivarfunktionen.

Epson ET kostar ca. 4000 kronor.

Epson ET-3600 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login