ENTITY av Eva Hild på Örebro konsthall

Av den 6 november, 2018
Among av Eva Hild
Foto: Anna Sigge

Lördag den 10 november öppnar Örebro konsthall utställningen ENTITY av Eva Hild, utställningen pågår till och med den söndag 30 december.

Om utställningen
Eva Hild är med sina karaktäristiska organiska former en av Sveriges mest framgångsrika skulptörer. Skulpturerna är långsamt uppbyggda för hand av tunna lager lera, men det är hålrummen, luften och tomheten som definierar formen. Tomrummet är lika mycket en del av skulpturen som den fasta materian – kroppar där närvaro och frånvaro möts. Såväl utsida som insida är presenterad och de avancerade formerna uttrycker både en skörhet, sinnlig lätthet och en kraftfull styrka.

Eva Hild är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon finns representerad på bland annat Museum of Arts and Design (New York, USA), Museum of Fine Arts (Boston, USA) och Sèvres Ceramics Museum (Paris, Frankrike). I Sverige finns hennes verk bland annat på Nationalmuseum i Stockholm, Borås Konstmuseum och Röhsska Museet i Göteborg.

Genom åren har Eva Hild också gjort offentliga utsmyckningar i storformat, exempelvis det tvådelade verket Binär utanför Regeringskansliet i Stockholm och den sex meter höga aluminiumskulpturen Rubato utanför Malmö konserthus. Hon har fått ett flertal priser, utmärkelser och stipendier både i Sverige och internationellt.

Utställning: Eva Hild ENTITY, 10 november–30 december kommer på Örebro Konsthall.

Kultur & Musik | Örebro Konsthall
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login