Ensamresenärer väljer gruppresor

Av den 8 juni, 2019

Gruppresor med innehåll blir ett allt mer populärt sätt att resa på visar färsk bokningsstatistik från Rolfs Flyg & Buss. Den största ökningen står gruppen ensamresenärer för som i sommar ökar med 35 procent jämfört med motsvarande period förra året.

I sommar reser ungefär 14 procent av gruppreseföretagets alla resenärer ensamma, en siffra som kan jämföras med 11 procent i fjol.

– Gruppresor är ett mycket socialt sätt att resa på. Här reser man tillsammans i grupper om 30 till 50 personer och har gemensamma utflykter och aktiviteter under några händelserika resdagar, säger Emanuel Karlsson, Vd på Rolfs Flyg & Buss.

Under resan är det enkelt att knyta kontakt med andra resenärer under det gemensamma intresset för resor.

– Den sociala aspekten av resandet är ett stort bidrag till att många ensamresenärer väljer att resa tillsammans med andra, säger Emanuel Karlsson.

Resenärer vittnar om att gemenskapen mynnar ut i bestående bekantskaper även efter resan – och till resesällskap för framtida resor. Det gjorde det bland annat för Lillemor Wendin, som under en vandringsresa i Spanien träffade på Anita:

– Jag funderade länge och väl på äventyrsresan till Poon Hill i Nepal som nästa resmål och när Anita berättade att hon skulle åka, så bestämde jag mig för att hänga med, säger Lillemor.

I sin helhet har resandet ökat under hela året för Rolfs Flyg & Buss. Inför sommaren har det totala antalet resenärer ökat med 23 procent jämfört med i fjol.

Resa | Ensamresenärer väljer gruppresor
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login