Ensamhet, avsaknad av sex och avundsjuka – så har svenska singlar drabbats av corona

Av den 1 juli, 2020
Arkivbild

Den rådande pandemin har utmanat vardagslivet på många sätt, inte minst för singlar. Fysiska dejter, romantik och intimitet är inte lika lättillgängligt och den sällskapssjuke har blivit tvungen att sätta sin kreativitet på prov.

Happn har i en ny undersökning kartlagt hur pandemin har påverkat sex- och kärlekslivet. Resultatet visar att singlar känner sig mer ensamma samtidigt som saknaden av intimitet växt.

Ensamhet, rastlöshet och brist på intimitet är alla tre känslor som har förstärkts under våren. I alla fall om man frågar singlar. I en ny undersökning framtagen av den globala dejtingappen happn anger närmare fyra av tio svenska singlar att de har känt sig mer ensamma än vanligt.

En fjärdedel svarar samtidigt att viljan att träffa en partner har blivit starkare. För 16 procent har perioden istället lett till avundsjuka gentemot människor som redan är i ett förhållande.

Något som även blivit lidande under pandemitider är de sexuella kontakterna, vilket ofta hör kärlekslivet till. Nästan sju av tio svenska singlar på happn säger att perioden av social distansering har skapat en stor saknad när det kommer till sexuella kontakter.

– Vi vet att kärlek och sex idag är sammankopplade. Du kan uttrycka kärlek på många olika sätt. Genom ord, kvalitetstid och intimitet. Att ha sex med varandra är idag svårare än det brukar vara och det är någonting vi saknat under tiden av social distansering, säger Marine Ravinet, Head of Trends at happn.

Dejtandets framtid
Pandemin kommer snart att vara över. Det betyder att dejtingvärlden kommer att öppna upp igen och fysiska dejter blir snart det normala, men kanske aldrig på samma sätt som innan. Även om Sverige inte har suttit i karantän har allmänheten tagit sitt ansvar när det kommer till social distansering. Att träffa mycket nya människor kan vara riskfullt, vilket gör att denna period är en möjlighet att investera i en speciell person. Gör det bästa av situationen, känn om det finns en attraktion och lär känna varandra bättre.

…………….

Har den här perioden av karantän/social distansering fått dig att omvärdera ditt kärleksliv?

  • Ja, den här perioden av ensamhet har motiverat mig i min strävan efter kärlek – 70%
  • Nej, jag är nöjd att vara singel – 29%

Har den här perioden av karantän/social distansering fått dig att sakna sexuella kontakter mer än vanligt?

  • Ja – 68%
  • Nej – 31%

Vad av följande alternativ stämmer bäst överens med din känsla av att vara singel under denna period i karantän/social distansering?

  • Jag har känt mig mer ensam – 37%
  • Min vilja att träffa någon har blivit starkare – 27%
  • Jag har känt mig älskad av familj och vänner och inte reflekterat över att jag är singel – 18%
  • Jag har känt mig avundsjuk gentemot människor i förhållanden – 16%

Har den här perioden av karantän/social distansering fått dig att (åter)upptäcka njutning på egen hand?

  • Ja – 46%
  • Nej – 53%

Nöje | Ensamhet, avsaknad av sex och avundsjuka – så har svenska singlar drabbats av corona
Örebroguiden

Källa happn
Om kartläggningen
Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 1130 svenska happn-användare. Undersökningen genomfördes i maj 2020 via en webbenkät.

You must be logged in to post a comment Login