Energifylld Per Gessle sammanfattade 40 år

Av den 9 juli, 2017

Igår lördag var det dags för ännu en av Sveriges stora popartister att äntra en scen i Örebro.

Det var nämligen då som Per Gessle klev upp på scenen vi Gustavsvik för att sammanfatta 40 år som musiker och låtskrivare och det inför en mycket förväntansfull publik som alla hade sina favoriter de hoppades få höra.

Låtskatten Per har haft att välja i är nog utan motstycke i Sverige för det kan inte vara många artister som har samma mängd hits att välja bland både svenska och internationella där många även får ses som klassiker.

Publiken för kvällen har en relativt hög medelålder i alla fall om man jämför med de som gick och såg Håkan Hellströms under fredagen, men när Per kommer ut på scenen och musiken börjar flöda så kommer allsången snabbt igång.

Under konserten avverkas Pers hits i snabb takt och det är ingen onödig väntan mellan låtarna, det hela är oerhört välregisserat, snyggt och kan säkert av vissa ses som lite tråkigt.

Själv blir jag fascinerad av det väl oljade maskineriet samt de enormt skickliga musikerna och det märks att Per har varit med länge i gemet.

Något jag tyckte var extra kul med konserten var att Per verkade ha roligt på scenen och han utstrålade en energi som smittade av sig till publiken.

Publiken kan också den sin Per Gessle och när det redan tidigt i konserten är dags för Flickan i en Cole Porter sång så är publiken med och sjunger hela låten.

Jag blev oerhört positivet överraskad av den här konserten och Per Gessle var faktiskt riktigt bra.

Per Gessle på Gustavsvik får hela…

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login