En värld av Lego kommer till Örebro

Av den 2 juli, 2017

Nu är det dags för Sveriges största klossfestival i Conventum Arena – Klossfestivalen, en värld av legoklossar. Det kommer att bli magiska dagar av flera miljoner legobitar, hela fyra dagar med kreativitet och spänning.

Det pågår en superstor LEGO byggtävling under alla fyra dagar på eventet. I år finns det två åldersklasser. En som är 0-12år och en som är 13-100år. Enkla regler: Bygg vad du vill av hur många bitar du vill. Bidragen lämnas in när man känner sig färdig med dom. Man tar med sig sitt bygge in i fotoautomaten på Klossfestivalen och tar kort på sig och sitt bygge. Man får två kopior – ett man lämnar in tillsammans med sitt bygge och ett man behåller själv.

Nytt för i år är speedbuilding – bygg lego snabbt! Man kan tävla i att bygga LEGO snabbt genom tre olika grenar. Bygga ett litet LEGO set, bygga flest antal LEGO minifigurer på tid och bygg det högsta tornet på en minut. 

Det kommer självklart att vara ett fullspäckat program, man kan träffa på Batman, Superman, Kai, Emmet och ingen mindre än Brandmannen som är på plats.

Klossfestivalen börjar torsdag 6 juli och slutar söndag 9 juli på Conventum Arena.

Nöje | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login