En ny Mionetto med fler bubblor

Av den 18 december, 2016

Nu finns Mionetto Prosecco Brut i magnumflaska på Systembolaget. Mionetto Prosecco Magnum, som lanseras i beställningssortimentet, har alla förutsättningar för att kunna charma de svenska proseccokonsumenterna.

Det är ingen tvekan om att det råder en prosecco-trend i Sverige. Bara det senaste året har försäljningen på Systembolaget ökat med nästan en miljon liter (32%) samtidigt som att det finns ett större utbud i butikerna. Det är även just under december månad som vi dricker mest mousserande vin och i år kommer svenskarna att kunna skåla in det nya året med Mionetto Prosecco Magnum, ett av Sveriges mest populära proseccoviner.

Mionetto Prosecco lanserades i Sverige 2011. Druvorna kommer från DOC-området i Treviso, i nordöstra Italien, som alltid producerat högkvalitativ prosecco. Detta mousserande vin har en lysande halmgul nyans och en kraftfull men ändå elegant mousse. Smaken är torr och frisk med inslag av gröna äpplen, päron och honungsmelon. Vinet passar utmärkt som aperitif eller till lättare fisk- och skaldjursrätter. Nu lanseras magnumflaskan som passar perfekt till nyårsfesten, då de flesta firar i ett större sällskap.

Mionettos mest klassiska produktserie återspeglar vinhusets historia med flaskans design och den sneda etiketten som alltid varit ett kännetecken för vingården.

| Mionetto Prosecco Brut 1500ml
|Pris: 199:-
| Art nr: 7749
| Alkoholhalt: 11% vol.

Här finns Mionetto Prosecco Brut 750 ml i dagsläget (status kan ändra sig), fråga efter magnumflaskan!

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login