En ny generation låtskrivare och artister provar vingarna i Wadköping

Av den 21 november, 2020

Musikbranschen har det tufft i dessa dagar, och särskilt unga och ännu inte etablerade artister har små möjligheter att nå en publik under den rådande pandemin.

Men ett entusiastiskt gäng bestående av sex talangfulla unga låtskrivare och artister försöker göra något åt saken: torsdagen den 26:e november äntrar de Teaterladans scen i Wadköping för att via internet försöka hitta en publik för sina nyskrivna sånger.

Det är sex olika låtskrivare som kommer att visa upp sina egna låtar offentligt, några dem för första gången. Det som de har gemensamt, förutom det gemensamma intresset och drivkraften att skriva musik, är att alla går sista året på Singer/Songwriter-grenen på Rytmus musikergymnasium i Örebro. Nu vill de försöka nå ut med sin egen musik och börja etablera sig i musikbranschen.

Oscar Brink, en av de medverkande berättar:

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med musik, att skriva, sjunga och producera. Eftersom läget är som det är just nu måste man försöka skapa sina egna möjligheter. Därför ordnar vi den här konserten, och sänder ut den på internet, så att alla som vill har möjlighet att höra oss och reagera på låtarna – trots pandemin. Det är förstås jättehärligt med livepublik, men det här känns också spännande. Hoppas att någon vill höra oss!

Ella Lindén, en annan av de medverkande fortsätter:

– Jag tycker att vi är ett härligt gäng, alla sex har sin unika stil så förhoppningsvis finns det något i programmet för alla. Det känns viktigt att musiken inte stannar av bara för att vi har en pandemi, musiken kommer ju att behövas även efteråt.

Den som är intresserad av att höra och se Ella, Oscar, Adam, Alicia, Oliver och Melvin framföra sina egna låtar kan surfa in på Rytmus Örebros hemsida eller facebooksida Torsdag 26 November klockan 19.00, och uppleva hela konserten.

Musik | En ny generation låtskrivare och artister provar vingarna i Wadköping
Örebroguiden

Källa Rytmus

You must be logged in to post a comment Login