En möjlighet lokala körsångare inte får missa

Av den 12 juli, 2018

Ungefär 600 000 svenskar sjunger i kör, enligt Svenska Körförbundet. Kanske ännu fler. Det är något som Läkarmissionen märker av när det återigen är dags att anmäla sig till årets Sånger För Livet-turné.

I höst reser Sofia Källgren och Anna Stadling till en ort nära er – där lokala körsångare har möjlighet att musicera med någon av artisterna, i en konsert för utsatta barn i världen.

Sånger För Livet är Läkarmissionens turnerande konsertarrangemang som på varje ort samlar hundratals körsångare. Tillsammans med någon av landets mest folkkära artister ger de sen en konsert för övergivna och utsatta barn runt om i världen.

Sofia Källgren och Anna Stadling turas om att gästa årets turné, tillsammans med dirigenterna Mats Backlund och Petra Falk. Turnén kommer att besöka nio orter, i lika många landskap, mellan september till november.

De båda sångerskorna finns tillgängliga för intervju om sin medverkan i arbetet för utsatta barn, kontaktuppgifter finner du längre ned. 

– Jag ser fram emot samarbetet med alla körsångare och känslan att vi tillsammans kan bidra genom att musicera ihop och samtidigt skapa ett engagemang, säger Sofia Källgren.

– Att göra de här konserterna känns helt rätt, säger Anna Stadling.

Den 7/10 kommer Sånger För Livet-turnén till Svennevads kyrka.

Kultur & Musik | Sånger För Livet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login