En Klassisk Jul kommer till Conventum Kongress

Av den 22 november, 2016

Nu på fredag den 25 november blir det turnépremiär för en av Sveriges stora julturnéer ”En Klassisk jul” i Vara och Vara Konserthus för att söndag 18 december komma till Örebro och Conventum Kongress .

Sverigeturnén ”En Klassisk Jul” med Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa. Två musikaliska världar som omfamnar varandra i denna klassiska julkonsert. Här möts två artistgenerationer som tillsammans har ett halvt sekels erfarenhet av underhållningsbranschen. Nu kommer deras första julturné!

I en klassisk jul kommer det bjudas på både nyare tongångar såsom deras personliga tolkningar av de mest älskade julsångerna iklädda Rickard och Arjas kreativa tolkningar. Konserten är färgad av de två starka personligheterna, finsk tango möter storslagen opera. Deras sätt att lotsa åhörarna genom denna helaftonskonsert kommer erbjuda både tårar och skratt. Självklart kommer kvällen krönas med tenorernas tenor i julsångernas julsång: O Helga Natt.

Till sitt stöd på scen har de några av Sveriges mest rutinerade musiker. Orkestern leds av kapellmästare Björn Claeson.

Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa är också artister med stort engagemang för sin omvärld, vilket kommer synas i deras framträdanden och de är kända för sin nära kontakt med publiken. Kanske kommer de också riva av en eldig tango tillsammans på scen.

”En Klassisk jul” 2016 kommer till Örebro och Conventum Kongress söndag 18 december. 

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login