En hyllning till Ted Gärdestad

Av den 29 mars, 2017

Hyllningskonserten med 13-mannabandet Rock´n Roll ”Maskinen” Machine, som gör turnén ”En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik”, spelade med Ted 1991-1996 när han på något sätt försökte återerövra sitt liv efter många års frånvaro från estraderna.

Ett 100-tal spelningar blev det med bandet tills den 13 december 1996. Det blev den sista offentliga spelningen Ted mäktade, därefter orkade han tragiskt nog inte längre och ändade sitt liv 22 juni -97.

Teds bror Kenneth skrev texterna till stämningarna som Ted ville förmedla i musiken och det måste sägas att hans texter verkligen kunde klä ord som rotar sig i lyssnarnas huvuden. Vem har inte nynnat till: Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Himlen Är Oskyldigt Blå, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull m fl.

Musikgenierna bröderna Gärdestad har gjort en odödlig låtskatt som lever vidare från generation till generation.

Bandet gör en hyllningskonsert i två akter för sittande publik. De blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att brödernas musik har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som de kopplar till de underbara låtarna.

Det som är extra fint med det här bandet är att Ted uttryckte vid en intervju i samband med en live-spelning i ett tv-program -93: -”att han ville spela med dom som han trivs med och som spelar musiken som han vill”. Dessutom har hans bror Kenneth nyligen uttryckt i en intervju att; – ”av alla de som spelade med Ted var ”Maskinen” de som bäst kunde hantera Ted och hans sjukdom”.

Välkommen till en härlig musikalisk kväll att minnas i kärlekens tecken, som var Teds ständiga budskap!

En hyllning till Ted Gärdestad kan ses på Hjalmar Bergman Teatern fredag 31 mars.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

Ps Ära gärna Ted med att klä dig i något rött, som var hans älsklingsfärg. Ds

You must be logged in to post a comment Login