En bukett av smaker i stort format – ett helt nytt vin från Black Tower

Av den 21 september, 2020

Ett nytt vin i en vacker och generös flaska om 1 liter. Det är vad vinvärldens kult-ikon Black Tower lanserar i Sverige idag. En spansk chardonnay med en välkomponerad smakbukett och finstämd syra.

Black Tower är sedan länge ett etablerat och välkänt vinvarumärke i Sverige och i världen.

Nu lanserar Black Tower en nyhet i Sverige; Black Tower Chardonnay. En frisk Chardonnay med fin syra som är lätt att falla för.

– Black Tower är ett älskat och uppskattat varumärke med många trogna fans. Den här nyheten är en frisk spansk ”chard” med en tydlig, finstämd och hög syra som mynnar ut i en bukett av tropiska frukter toppad med solmogen citrus. Vinet är lätt att tycka om och jag tror inte att någon som provar det kommer att bli besviken! Säger Petra Ekholm, produktchef på Hermansson & Co.

Black Tower Chardonnay passar utmärkt både som aperitif och till mat. Extra fint gör sig vinet till fräscha sallader, fiskrätter, kyckling och även rätter med asiatisk touch.

På näsan märks tropisk frukt, gråpäron och mineral. I smaken finns en frisk syra, solmogen citron, ananas, persika, honungsmelon och mango.

Den tjusigt blommiga 1-litersflaskan lanseras i Systembolagets beställningssortiment. Det innebär att vinet enkelt kan beställas på Systembolagets hemsida för att sedan hämtas ut och betalas på valfritt Systembolag eller ombud i hela landet.

Black Tower Chardonnay 1 Liter
Pris: 89 kr  //  Artnr 79031
Alkoholhalt: 11%
Producent: Reh Kendermann
Ursprung: Spanien
Druvor: 100 % chardonnay
Syra: 4,9 g/l   //  Restsocker: 14 g/l

Serveras: Väl kylt som aperitif eller till sallader, rätter på fisk, skaldjur och kyckling. Gör sig även utmärkt till rätter med asiatisk touch.

Karaktär: Doft av tropisk frukt, gråpäron och mineral. I smaken märks en fin frisk syra, solmogen citron och tropisk frukt såsom ananas, persika, honungsmelon och mango. Fyllig och fräsch eftersmak.

Dryck | En bukett av smaker i stort format – ett helt nytt vin från Black Tower
Örebroguiden

Källa: Hermansson & Co

You must be logged in to post a comment Login