En bubblande nyhet – Villa Conchi Cava Brut Selección

Av den 28 augusti, 2017
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en elegant låda som kan användas som ishink.

Villa Conchi är en Cava framtagen av Javier Gallareta som är en av Spaniens mest spännande vinentreprenörer. Druvorna kommer från högkvalitativa vingårdar i hjärtat av Penedès för att skapa en elegant, karaktärsfull och modern Cava. Javier kompromissar aldrig med kvaliteten vilket tydligt speglar slutresultatet. Villa Conchi Cava Brut Selección (artnr 81501) kostar 109 kronor.

Villa Conchi är framtagen av Javier Gallareta som är en av Spaniens mest spännande vinentreprenörer. Hans vision var att skapa en ny typ av Cava som var mer karaktärsfull, elegant och modern. Under 2009 reste han över hela Katalonien för att hitta vingårdar som kunde möta hans krav och i hjärtat av Penedès hittade han den höga kvalitet och stil som han letade efter. Resultatet blev slutligen Villa Conchi och namnet är en hyllning till Javiers mamma, Conchi, som var hans inspirationskälla för elegans och stil. Villa Conchi Cava Brut Selección är alltså inte bara en modern och elegant Cava utan även en hyllning till en inspirerande kvinna! Javier Gallareta kompromissar aldrig med kvaliteten och resultatet är flera priser på internationella tävlingar runt om Europa.

Villa Conchi Cava Brut Selección består förutom de klassiska Cavadruvorna Parellada (30%), Xarello (30 %) och Macabeo (30 %) även utav en skvätt Chardonnay (10%). Druvorna skördas på natten för att unvika höga temperaturer och fraktas snabbt till vineriet där de kyls ner till 10 grader för att undvika att skalen förstörs. Druvorna pressas och fermenteras separat och ligger minst 12 månader på sin jästfällning. Resultatet är en elegant, modern och uppfriskande Cava. Välbalanserad och karaktärsfullt fruktig med toner av citrus och röda äpplen. Eftersmaken är angenämt brödig. Passar utmärkt som aperitif eller till elegantare rätter så som skaldjur.

Priset för den stilfulla Cavan Villa Conchi Cava Brut Selección (artnr 81501) är 109 kronor. Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en elegant låda som kan användas som ishink. Perfekt för sensommarens och höstens alla festligheter!

Villa Conchi Cava Brut Selección kommer vara med på Grappes provning av viner i Systembolagets beställningssortiment den 30 augusti.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login