En akustisk kväll med Magnus Carlson på turné

Av den 11 januari, 2018

Det här året har onekligen varit ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och i somras en omfattande Sverigeturné.

Under hösten har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Något som uppskattades oerhört och nu blivit en turné,. premiär var i Eskilstuna den 2 februari med ett stopp i Örebro och Hjalmar Bergman Teatern lördag 17 februari, biljettsläppet var den 14 december.

Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnérat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ‘låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ‘less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

Eftersom Magnus och Gunnar känt varandra i över 20 år har de hunnit bygga upp en gedigen bank av låtar de kan spela tillsammans. Låtarna Magnus framför är en blandning av låtar från hans hela aktiva skivkarriär blandat med personligt utvalda covers som influerat honom, däribland låtar av Emmylou Harris, Frank Sinatra, Nick Cave, Elvis, David Bowie, Depeche Mode och många, många fler. Konserten är minst två timmar lång, på vissa platser adderas en paus, så räkna med spontanitet, spelglädje, närhet och allvar men framförallt en exklusiv och unik upplevelse!

I början av året släpptes Magnus Carlsons nya soloalbum ”Den långa vägen hem” som rosades i media och gick rakt in på Topplistans förstaplats. I anslutning till albumreleasen påbörjade Magnus en totalt utsåld, klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomförde han en omfattande sommarturné. Dessutom har Magnus haft fullt upp med Weeping Willows som firade 25 år med albumdebuten ”Broken Promise Land” genom att fylla Ericsson Globe tre gånger om! Även Weeping Willows turnérade under sommaren och precis just nu är de högaktuella med en ny jul-EP och ännu en hyllad och utsåld julturné. Vid årets slut har Magnus Carlson setts av runt 250 000 personer, genomfört 130 slutsålda konserter och i februari nästa år börjar Magnus turnéliv om igen i och med ”En akustisk kväll med Magnus Carlson”.

Lördag 17 februari kommer Magnus Carlson med Gunnar Frick till Örebro och Hjalmar Bergman Teatern!

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login