Ellinor satsar på sitt konstnärskap

Av den 21 mars, 2019

Ellinor Idic är uppväxt i Västerås men bor nu mer i Kumla och har under det senaste året börjat satsa på sitt konstnärskap, där hon siktar på att kunna jobba med sin konst på heltid. Det är för närvarande mest målning och abstrakta motiv som gäller.

Jag träffar Ellinor på Kafé Till Salu i Kumla där hon för närvarande håller en utställning.

Berätta om ditt konstnärskap.
– Det känns fortfarande lite häftigt att kalla mig för konstnär, det är ju något vem som helst kan kalla sig samtidigt som det är något man kanske inte känner att man förtjänar att kallas.

– Jag har alltid hållit på med konst i olika former som, måleri, skrivande, sång och spelat instrument, allt som har med konst att göra är jag väldigt svag för. Det har så klart varit lite pauser från och till, men jag pluggade estet på gymnasiet och efter det började jag med att sälja tavlor lite smått. I början var det mest akvareller men nu på senare tid har det blivit mer akryl och abstrakta tavlor.

Vad blir det för motiv?
– Det blir lite djur, lite natur och en hel del abstrakt.

Hur hamnade du i Kumla?
– Jag träffade kärleken och flyttade hit.

När började du satsa ordentligt på måleriet?
– Det är faktiskt först det senaste året som jag vågat att gå ut och annonsera ordentligt och verkligen producerat konst, tidigare har jag ibland bara målat en tavla per år och det har gått jättesegt, men ju fler som uppskattar ens verk och ju fler följare man får så ökar pressen på att man presterar så att säga på ett bra sätt.

Var hämtar du din inspiration?
– Den hämtar jag i naturen samt i glädje, jag vill att man skall bli glad när man ser mina tavlor. Det skall vara mycket färger och mycket guld, jag älskar guld. Tavlorna skall kännas lyxiga, det skall vara fint och fräscht.

Vad vill du förmedla med dina målningar?
– Jag vill förmedla glädje, passion, hopp, positivitet, jag vill att man skall känna en gnista när man ser mina tavlor. Det kan vara andra känslor också, men det skall alltid sluta med någonting positivt.

Gör du beställningsjobb också?
­– Ja det gör jag, det händer att jag får förfrågningar om en specifik tavla fast i en annan storlek till exempel.

Var håller du till när du målar?
– För närvarande blir det mest i vardagsrummet hemma i lägenheten med musik och en kopp kaffe, men när vi flyttar till hus så kommer jag att få en ateljé och större möjligheter att vara ute och måla vilket jag ser fram mot. Jag är väldigt sugen på att måla mer utomhus, det är väldigt inspirerande.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Jag vill verkligen jobba med konst i framtiden, det är så tråkigt när folk klankar ner på de som väljer att plugga konst eller satsa på sitt konstnärskap för då är man liksom inget, det fick jag höra mycket när jag valde den inriktningen. Men vi behöver konst, design och formgivning för vi påverkas mer än vi tror av sådana saker. Jag skulle verkligen vilja jobba som konstnär i framtiden, det kan ta ett tag att komma dit men jag är bered att kämpa för det och tänker inte ge upp.

Bilder från utställningen….

Karl-Johan Sandberg, Konst | Ellinor Idic
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login