”Ellie och harpmakaren” en färgstark debutroman

Av den 16 september, 2019

Ellie och harpmakaren är den brittiska författaren Hazel Priors hyllade debutroman. Det är en charmig och originell berättelse som ger nytt perspektiv på livet och kärleken i härlig, brittisk landsortsmiljö. Författaren själv är harpist och bor på den engelska landsbygden i Exmoor där boken utspelar sig. Boken är redan såld till en lång rad länder.

Ellie och harpmakaren är en hjärtevärmande historia för fans av Jojo Moyes och alla som gillade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt och Projekt Rosie.

OM BOKEN
En enkel gest av omtanke kan förändra ditt liv för alltid. För Dan och Ellie blir det första steget mot vänskap, hemlighetsmakeri, fasanskötsel (!) och kärlek.

Dan Hollins är nöjd med sin ensliga tillvaro på engelska landsbygden där han ägnar dagarna åt att tillverka vackra keltiska harpor i sin lada. Möten mellan människor gör honom ofta nervös och blir fel, av anledningar som han inte förstår. 

På årsdagen av sin älskade pappas död går Ellie Jacobs en långpromenad i skogen och kommer fram till Dans lada. Hon blir hänförd över de vackra vackra harporna. Ellie börjar besöka Dan, och hon förstår snart att han inte är som alla andra. Han skär alltid sina smörgåsar i exakta trekanter och räknar varje gång stegen (sjutton) i trätrappan. Han är inte bara annorlunda: på många sätt är han bättre, och han ger henne ett välkommet nytt perspektiv på livet.

Ellie och harpmakaren är en berättelse med poetiska och gåtfulla toner – som stannar kvar länge hos läsaren.

RÖSTER OM ELLIE OCH HARPMAKAREN
”Priors debutroman har en helt egen klang, och skildrar hur kärlek växer fram ur vänskap som i sin tur startar med några enkla gester av vänlighet.”
– Publishers Weekly

”Som jag älskade den här boken! … Hazel Priors underbara debutroman kommer charma er totalt.”
– Kristan Higgins, författare

”Wow, vilken kärlekshistoria. Ellie och harpmakaren är hoppfull och innerlig, jag kunde inte sluta läsa! Perfekt för alla fans av Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt.”
– Jo Thomas, författare

”En poetisk, nästan sagoskimrande roman, lika resonansrik och gåtfull som en keltisk harpa. Berättelsen utstrålar samma elegans och harmoni som ett handtillverkat instrument, och den visar vad som kan hända när en kvinna som längtar efter mening i livet möter en man som bor i avskildhet och lever för sitt hantverk … och de båda bestämmer sig för att öppna sina hjärtan för möjligheterna.”
– Juliet Blackwell, författare

OM FÖRFATTAREN
Hazel Prior är harpist och bor i Exmoor i England. Hon är född i Oxford och förälskade sig i harpor medan hon studerade där. Hon har tidigare publicerat noveller i litterära magasin och har vunnit skrivartävlingar. Ellie och harpmakaren är hennes debutroman.

Kultur | ”Ellie och harpmakaren” en färgstark debutroman
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login