Ekoturism i Spanien: resa hållbart i Spanien

Av den 3 januari, 2020
Foto: Acequias Alpujarra JC Poveda

Spanien är det landet I Europa med det mest relevanta biologiska mångfalden och det landet med flest kvadratkilometer skyddad yta. Landet har många olika klimatområden, vilket möjliggör att man kan praktisera ekoturism året runt.

Det finns någonting för alla smaker, alla åldrar och all fysisk form. Det spanska nätverket av skyddade områden är idealisk för att kombinera upptäckten av natur med de mest autentiska kulturella uttrycken, lokala kök inklusive.

Tre exempel

1.- LA GARROTXA

Är du en ekoturist och söker nya erfarenheter? I La Garrotxa i nordästra Spanien, kommer du att hitta ett ruralt landskap som sträcker sig från Pyrenéerna ute mot havet vid Costa Brava. Området har mer än 40 slocknade vulkaner, mängder med små charmiga byar med mysiga lantliga hotell, tysta lugna skogar, utsökt matlagning och en stor mångfald av olika ekoaktiviteter.

2.- DELTA DEL EBRO
Naturparken Delta del Ebro är UNESCO-skyddad som Biosfärreservat. Det har också fått utmärkelsen att vara bland världens 100 mest hållbara destinationer från International Global Green Destinations. Parken är en naturskatt som lämnar ingen besökare oberörd. I det här filmiska landskapet kan vi åka kayak, eller båttrampa genom sjöar och kanaler medan stora rosa flamingoflockar lyfter upp till himlen. Du kan också delta i den lokala kulturen till exempel genom att smaka på de utsökta risrätter som lagas i regionen. Unika erfarenheter som väcker sinnena till liv.

3.-  DOÑANA
De olika nyanser av guld och rosa på de makalösa soluppgångarna och de röda färgerna på solnedgångarna gör världsarvet Doñana till en unik plats. Färgrikedomen sprider sig framför ens ögon inte bara på grund av landskapet utan också på grund av fåglarnas färger och alla andra levande varelser, djur som växter. Kom och njut och känn magiska Doñana!

Vill du vet mer om var kan man göra ekoturism i Spanien kolla här»

Resa | Ekoturism i Spanien: resa hållbart i Spanien
Örebroguiden

Källa: Spanien i Sverige

You must be logged in to post a comment Login