Ekologiska Las Mulas lanserar en nyhet i sortimentet

Av den 1 mars, 2017

I mars 2017 lanserar Miguel Torres Chile en nyhet i sortiment Las Mulas. Vinet är en Gewürztraminer med balanserad syra, härlig frukt med ett lätt kryddigt avslut. Namnet Las Mulas är en hyllning till de strävsamma mulorna som arbetar på de chilenska vingårdarna.

Vinet är uppkallat efter djuren som är en del av ett omfattande kretsloppsarbete och bidrar med såväl fysiskt arbete som insektsbekämpning och gödning.Miguel Torres har valt att involvera djur under skörden för att få ett ökat kretsloppstänkande. Det är en viktig del i arbetet som gör sitt till det ekologiska jordbruket som ger druvorna till vinet.

Miguel Torres Chile som grundades år 1979 och är producenten bakom Las Mulas var först med att införa ny teknik i vinproduktionen, såsom jäsning i rostfria ståltankar och lagring på franska ekfat.
Chile är en vinmakares paradis och har ett perfekt klimat för att odla vin, med dess välmarkerade årstider och dagliga temperaturförändringar.
Med sina 65 hektar skördas ett flertal druvsorter på vingården, för sina vita viner odlas druvorna; Sauvignon blanc, Riesling, Chardonnay och Gewürztraminer som nu blir en del av Las Mulas sortiment.

Pris: 89 kr
Artikelnummer: 6021
Lanseringsdatum: 1 mars
Doft: tropisk frukt med inslag av ananas, lichi och en hint av aprikos.
Smak: fyllig, balanserad fruktsyra med inslag av honung, ananas och rosor.
Passar till: Östasiatiska och välkryddade rätter samt till andra sötsura rätter

⇓⇓ Las Mulas hittar du här ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login