Ekologisk och vegan Champagne lanseras i Systembolagets fasta sortiment

Av den 18 november, 2016

Duval-Leroy Brut Organic lanseras lagom till Jul och nyår. Denna Champagne är både ekologiskt producerad och 100% vegan vilket är unikt i området. Firman Duval-Leroy grundades ursprungligen 1859 när två familjer slog sig samman.

För närvarande förfogar man över omkring tvåhundra hektar mark och är baserad i Vertus i hjärtat av ”La Côte de Blancs”. Firman är en av få kvarvarande helt familjeägda husen i Champagne. Vinet är framställt på Pinot Noir och Chardonnay och har en lång, generöst fruktig smak med tät riklig mousse, tydliga citrustoner och liten aromatisk touch av bergamott.

MER OM PRODUCENTEN:
”Som vanligt i Champagne” står en stark kvinna vid rodret på Duval-Leroy. Carol Duval-Leroy har själv styrt huset sedan 1991 och ser till att vinerna är vad firman vill stå för. Fruktdriven champagne med perfekt balans mellan raffinerad finess och kraft.

Ett vin sofistikerat och komplext nog för den analytiske konnässören, samtidigt fruktigt och lättillgängligt att även passa som partybubbel. Duval-Leroy’s viner är inga superstrama kraftpaket, deras stil är mer ett finstämt samspel mellan nyanser- snarare Mozart än Wagner eller First Aid Kit mer än Metallica om man föredrar det.

Vinerna är huvudsakligen gjorda av Chardonnay med en liten del Pinot noir, druvorna har hämtats från Premier- och Grand Cru byarna Grand Vallée de la Marne, Montagne de Reims och Côtes de Blanc.

Duval-Leroy Brut Organic
Nummer: 7913-01
Pris 389:-

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login