EISA utser Huawei P30 Pro till årets bästa mobil

Av den 18 augusti, 2019

Huawei P30 Pro rankas redan som den främsta i världen och nu ansluter sig EISA (Expert Image and Sound Association) till hyllningsskaran. EISA utser Huawei P30 Pro till årets bästa mobiltelefon 2019-2020. Förmågan att fotografera i svagt ljus, objektiv, porträttläge, teleobjektivet är delar som gör att EISA menar att P30 Pro är ”det överlägset bästa du för närvarande kan få från en smartphone.”

– Oerhört glädjande att P30 Pro fortsätter att prisas. EISA är en respekterad organisation med fantastisk kunnighet inom bild. Då de har sitt ursprung inom just foto och är extremt kunniga inom det området så är det naturligtvis extra roligt för oss att Huawei P30 Pro hyllas av just dem, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Det är tydligt att Huawei P30 Pro kommer ändra användarnas förväntningar på smartphone-fotografering. Med bland annat nya Leica Quad Camera-systemet, med en 40 MP huvudkamera med Huawei SuperSpectrum-sensor, en 20 MP ultravidvinkelkamera och en 8 MP telefotokamera så fortsätter den att rankas högsta av världens alla kameramobiler. Fotosidan, som är en av EISA:s representanter i Sverige, skriver – ”Med fyra kameror har Huawei återigen visat på imponerande innovationsförmåga inom mobilområdet. Bilder i svagt ljus blir bättre än med någon annan smartfon. Ultravidvinkeln, porträttläget och periskop-teleobjektivet överstiger vad konkurrenterna kan erbjuda. P30 Pro imponerar också med sina rejäla vattentålighet, utmärka skärm och snabba fingertryckssensor som sitter under skärmen. Även batteritiden är imponerande och batteriet kan laddas både med sladd och trådlöst. Med lagring i råformat och upp till 512 GB intern lagring är Huawei P30 Pro en perfekt följeslagare för fotoentusiaster.”

Huawei P30 Pro ger en extraordinär foto- och videoupplevelse
Ny Huawei P30 Pro har en 1/1.7-tums SuperSpectrum-sensor ser ljus på ett fundamentalt nytt sätt. Huaweis RYYB SuperSpectrum-sensor skiljer sig från det traditionella RGGB Bayer-filtret genom att ersätta gröna pixlar med gula, vilket ger en maximal ISO-nivå på 409 600 på Huawei P30 Pro. Detta fundamentala skifte inom sensor-teknik, kombinerad med Huawei AIS, OIS och Huawei P30 Pros f/1.6-bländare, ger en extraordinär foto- och videoupplevelse i en rad olika situationer och ljusförhållanden – inklusive extremt dåliga ljusförhållanden – och ger bilder med förbättrad detaljnivå, färg och klarhet.

Den nya SuperZoom-linsen ger en överlägsen zoom-nivå i en tunn formfaktor. Genom en ny periskopform kan SuperZoom-linsen ge en detaljerad förstoring med 5x optisk zoom, 10x hybrid-zoom och 50x digital zoom. Ett prisma i telefotokameran bryter ljuset i 90 grader för att maximera fokusomfång samtidigt som kamerahöjden minimeras utan att störa enhetens design.

Huawei P30 Pro utmärker sig genom Huawei ToF-kameran som sparar information om skärpedjup för att ge korrekt bildsegmentering. En noggrann avståndsmätning gör det möjligt att simulera flera olika bokeh-nivåer. Superporträtt-läget fångar minsta detalj som till exempel individuella hårstrån. I kombination med information om skärpedjup och specialutvecklade algoritmer blir det sedan möjligt att ta enastående bilder med suddiga bakgrunder som framhäver huvudmotivet i bilden i alla typer av situationer.

En ny definition för smartphone-video
Huawei P30-serien innebär en ny era av video med studiokvalitet. Huaweis SuperSpectrum-sensor gör det möjligt att filma i extremt dåliga ljusförhållanden så att nattscener blir ljusa och detaljrika. Huawei AIS och OIS har stöd för bildstabilisering för alla typer av videofilmning vilket ger oklanderliga och stabila bilder. SuperZoom-linsen gör det dessutom möjligt att ta detaljrika närbilder, och AI Video Editor hjälper användaren att lägga på bakgrundsmusik och specialeffekter till sina videos och förvandlar på så sätt Huawei P30-serien till en mobil produktionsstudio.

Om EISA
EISA är en unik organisation som består av 55 specialtidningar från 29 länder. Framför allt är EISA känt för att dela ut utmärkelsen till produkter, EISA Awards. Svenska Fotosidan är sedan 2015 svensk representant i EISA:s expertgrupp för foto. Det innebär att de är med och utser de bästa produkterna som introducerats och testats under det gångna året 2017-2018. Dessa produkter rekommenderas för det kommande året 2019-2020.

Prylar | EISA utser Huawei P30 Pro till årets bästa mobil
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login