Efterlängtad fortsättning på populära Warriors-serien ute nu

Av den 23 oktober, 2018

Klankatterna har äntligen kommit fram till sitt nya hem och måste nu etablera territorier och lära känna vilka faror som lurar i deras nya värld. Men hoten i omgivningarna är inte nödvändigtvis farligare än de som göms i de egna leden …

Hjältemod, vänskap, maktkamper och svek – krigarkatternas hårda liv fascinerar läsare över hela världen. Warriors-serien har blivit en jättesuccé med över 20 miljoner sålda böcker. Den unga läsare som faller för Warriors-seriens fängslande berättelser och karaktärer har flera år av lustfyllt läsande framför sig.

Stjärnljus är fjärde delen i Warriors-seriens andra svit, Den nya profetian. 

Sagt om Warriors-serien:
”Jag tycker att den har en väldigt bra story.”
– Aron, 11 år, Kamratposten

”Den kommer att komma stort, glöm aldrig var ni hörde det först.”
– Daniel Sjölin, TV4 Nyhetsmorgon

”Jag älskar de här böckerna! ”
– Misslisibell, Youtube

”Jag tycker att Ut i det vilda är bättre än alla Harry Potter-böckerna.”
– Barnrecensent på Amazon

Om Warriors-serien
Warriors-världen är uppdelad mellan fyra klaner, Åskklanen, Flodklanen, Vindklanen och Stjärnklanen, alla med sina särskilda egenskaper och drivkrafter. I bokserien som hittills sålts i över 20 miljoner exemplar pågår ständiga revirstrider och interna maktuppgörelser, samtidigt som hotet från ”tvåbeningarna” kryper allt närmare.

Böckerna lämpar sig bra för den redan boktokiga i åldern 9-12, men också den som behöver lite extra skjuts in i läsandets värld. Warriors-världen har ofta jämförts med C.S. Lewis Narnia-böcker likväl som J.K Rowlings Harry Potter, där fantasy, spänning och mystik tillsammans med vänskap och rivalitet är självklara teman.

Böckerna ska också bli film – med ingen mindre än Harry Potter-producenten David Heyman vid rodret.

Om författaren
Erin Hunter är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes. Warrior-seriens otroliga popularitet har möjliggjort sex böcker i första sviten och fler än 25 böcker i följande fem sviter. Förutom bokserien har det på engelska även getts ut extramaterial som guideböcker, ”super editions”, e-böcker, noveller och manga.

Kultur & Musik | Stjärnljus
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login