Efterlängtad comeback från Cecilia Samartin

Av den 9 oktober, 2018

Cecilia Samartin har rönt enorma framgångar i vårt grannland Norge där hon har sålt över en miljon böcker och här i Sverige har hon en stark och trogen läsekrets med böcker som Drömhjärta och trilogin om Señor Peregrino och Jamilet.

Nu gör hon efterlängtad återkomst med nya boken Skönhet ur askan, en stark och drabbande berättelse om tre utsatta flickor och hur de tillsammans, mot alla odds, finner en väg ut med hjälp av varandra. 

Moldaviens landsbygd. Inesa förbereder sig för sin bröllopsdag och hennes nittonåriga hjärta har aldrig varit lyckligare. Mitt i förberedelserna blir hon brutalt bortrövad från sin älskade familj.

En liten by i Mexiko. Karla, 15 år, tvingas ta hand om sin lillasyster när modern försvinner. Hon förälskar sig i en charmerande man som uppvaktar henne ihärdigt – men hans kärlek har dolda motiv.

Ohio, USA. Lilla Sammy önskar sig rosa tygskor och mat till sin katt. När styvpappan förgriper sig på henne försvarar hon sig – och barndomen får ett abrupt slut.

Tre ensamma och rädda flickor vars liv strålar samman i Las Vegas, staden som aldrig sover, där de kastats in i en mörk och ohygglig värld. Nära den absoluta botten finner de varandra och stärkta av varandra och sin vänskap bestämmer de sig för att fly. Tillsammans påbörjar de resan mot friheten.

Cecilia Samartin är tillbaka med en stark och viktig skildring av hur mänskligheten mot alla odds förmår att läka även de djupaste sår. Mycket fint översatt av Mia Ruthman.

Kultur & Musik | Cecilia Samartin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login