Efter svenska finalen: Så många söker sig nu till Tel Aviv

Av den 14 mars, 2019

I maj går en av årets största musikhändelser av stapeln i Tel Aviv och svenskarnas intresse av att vara på plats syns särskilt då flygsökningarna till Tel Aviv nu har ökat med 111 procent jämfört med samma period förra året. Detta visar färsk statistik från hotell- och resesöksajten momondo.se. För de som besöker Tel Aviv tipsar momondo om tre platser att besöka i den spännande staden. 

Från 14-18 maj pågår den årliga folkkära europeiska musikfestivalen, denna gång avgörs den i Tel Aviv. Musiktävlingen lockar fans från hela världen som kommer samlas i staden för att heja på sina favoriter. Även många svenskar vill ta del av musiken och den festliga stämning som Eurovision tar med sig till värdstaden. Enligt statistik från hotell- och resesöksajten momondo.se har sökningar på flyg till Tel Aviv ökat med 111 procent jämfört med samma period förra året.

– Det är spännande med event som denna eftersom det kan få människor att besöka platser och uppleva kulturer de kanske inte hade sökt sig till annars. Det är ett tillfälle att fira vad som gör oss unika och lära sig mer om den israeliska kulturen, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo.

I Tel Aviv möter historiska stadsdelar nya matupplevelser, och genom sitt läge vid Medelhavet finns också möjligheter för att koppla av på stranden. Hotell och resesöksajten momondo.se tipsar därför om platser som kan förgylla resan, oavsett om besöket sker under själva musikfesten i maj eller inte.

Levande historia bland gränderna i Jaffa

I södra delen av staden ligger Jaffa, ursprungligen en forntida stad ur vilken det moderna Tel Aviv vuxit fram. Vandra genom de labyrintliknande gränderna kantade av konstgallerier, butiker och caféer som leder fram till Jaffas myllrande loppmarknad. I Jaffa finns också den gamla hamnen som sägs vara en av världens äldsta och som fortfarande används av lokala fiskare.

Kulinariska upplevelser på Sarona Market

På Sarona Market möter mat från alla världens inhemska specialiteter. Den stora matmarknaden rymmer 91 restauranger och butiker och är Tel Avivs nya kulinariska upplevelse. Här finns något för alla tillfällen, oavsett om det är en lyxig trerättersmeny, något snabbt att äta på vägen eller upptäcka fantastiska lokala råvaror. Även området utanför Sarona Market är fyllt med andra små butiker, och det finns även parker för en paus i shoppingen.

Koppla av på Gordon Beach

Längs med Tel Avivs kust finns flera stränder med möjlighet till bad och avkoppling. I hjärtat av Tel Aviv finns Gordon Beach som genom sitt läge gör den perfekt för en kort avstickare till stranden för att ladda upp inför mer sightseeing. Gordon Beach är populär både bland stadens invånare och turister. Längs stranden finns en mängd restauranger, möjlighet till aktiviteter och utegym.

Resa
Örebroguiden

Om statistiken
Flygsökningsstatistiken är hämtad den 10 mars 2019 och bygger på sökningar från Sverige till Tel Aviv, för resor mellan 13-19 maj 2019, på sökningar som gjorts från den 1 januari 2019, som har jämförts med sökningar från samma period 2018 för resor mellan 14-20 maj 2018.
Källa: http://www.momondo.se

You must be logged in to post a comment Login