Edward Albee´s Vem är rädd för Virginia Woolf till Länsteatern i mars

Av den 6 januari, 2020

Med premiär den 14 Mars kommer Edward Albee´s Vem är rädd för Virginia Woolf till Örebro länsteater.

Det är sent på natten. George vill sova. Men Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar.

Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva. Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer och filmatiseringen med Elizabeth Taylor och Richard Burton fick fem Oscarsstatyetter.

På Örebro länsteater syns i rollerna som George och Martha, Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf. Det yngre paret spelas av Hans–Christian Thulin och Maria Simonsson. Pjäsen regisseras av Örebro länsteaters konstnärliga ledare, Rikard Lekander. Han har tidigare regisserat på de flesta större teatrar i Sverige och har stått bakom flertalet publik och kritikersuccéer genom åren. På Örebro länsteater har han tidigare regisserat En slavisk dans, 2015. Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? blir det första han regisserar sedan han tillträtt som konstnärlig ledare på teatern.

Kultur | Edward Albee´s Vem är rädd för Virginia Woolf
Örebroguiden

Källa: Örebro länsteater

You must be logged in to post a comment Login