Ed Sheeran Tour 2017 kommer till Sverige i vår

Av den 30 januari, 2017

Ed Sheeran har släppt turnédatum för 2017 i bland annat UK, Irland, Europa, Mexico och Central och Syd Amerika. Turnén startar den 17 mars i Italien och fortsätter till och med juni. I maj kommer stjärnan tillbaka till London och ”The O2” för två magiska kvällar som blir de första spelningarna i London efter hans historiska gig på Wembley Stadium i Juli 2015.

Stockholm och Globen får äran att välkomna stjärnan den 30 mars i vår!

Nyheten om turnén släpps efter att tre fenomenala veckor passerat för den 25årige Ed Sheeran. Han kickstartade 2017 med att leverera den största musikaliska combacken de senaste åren med singlarna “Shape Of You” och “Castle On The Hill”. Singlarna har tagit världen med storm och ligger, efter tre veckor, fortfarande placerade som #1 och #2 på listorna runt om i världen på både Spotify och Apple Music.

Nyligen slog Ed även rekord i USA med att bli den första artisten som debuterade med två låtar samtidigt på Billboards “Top 10”. Singeln “Shape Of You” har även skrivit historia på Spotify med att bli deras största låt någonsin gällande antal streams för “One Week” och “One Day” – globalt. Tidigare rekord hade Drake’s “One Dance” och Adele’s “Hello”. Förutom detta toppade Ed även streamingjättens rekord med mest antal streams under det första dygnet med båda singlarna och tog därmed över tronen från One Direction.

I måndags släpptes den officiella musikvideon för “Castle On The Hill”, som är filmad i Farmlingham, Suffolk och redan har nått över 10 miljoner views. Förutom prisvinnande och fantastiska rekord för sin musik har Ed även slått live-rekord när han i juli 2015 intog scenen på Wembley Stadium. Popstjärnan intog scenen själv med endast gitarr och blev därmed den första artisten som någonsin har spelat på arenan som huvudakt, utan band. Under tre helt utsålda kvällar på Wembley Stadium spelade han för imponerande 240,000 personer! Ed släppte därefter hans Live DVD ‘Jumpers for Goalposts’ i slutet av 2015, som dokumenterar den fantastiska Wembley-helgen.

Ed Sheerans tredje studioalbum, ÷ (divide), släpps den 3 Mars genom Asylum/Atlantic Records (pre-order).

Torsdag 30 mars kommer Ed Sheeran till Sverige och Stockholm Ericsson Globen

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login