E.T. the Extra-Terrestrial – Klassiker på Filmstaden

Av den 11 januari, 2018

E.T. the Extra-Terrestrial gavs ut av Universal Pictures, och som snabbt blev en framgångsrik blockbuster-film. Den överträffade filmen Stjärnornas krig till att bli den mest inkomstbringande filmen genom tiderna, ett rekord som filmen höll i tio år tills biopremiären av Jurassic Park, en annan film som Spielberg har regisserat, år 1993.

Ett flertal filmkritiker har hyllat filmen som en tidlös berättelse om vänskap, och det rankas som den största science fiction-filmen som någonsin gjorts enligt en undersökning från Rotten Tomatoes. Filmen fick en utgåva år 1985 och sedan igen år 2002 för att fira filmens 20-årsjubileum, med förändrade filmeffekter och ytterligare scener. En blu-ray-utgåva av filmen gavs ut år 2012 för att fira filmens 30-årsjubileum.


Nu kommer en av världens största filmer tillbaka på den vita duken, tisdag 16 januari kl. 18.00 kan man se E.T. the Extra-Terrestrial klassikern på Filmstaden

”En liten vilsen utomjording som är tre miljoner ljusår hemifrån träffar Elliott en ensam tioårig pojke som vill ta med honom hem. Två liv som förändras i ett tidlöst äventyr om vänskap utan världsliga hinder.”

Premiärdatum: 16 jan 2018
Längd: 1 timme 55 minuter
Genre: Sci-Fi, Familj
Ålder: 15 år
Originaltitel: E.T. the Extra-Terrestrial
Originalspråk: Engelska
Skådespelare: Dee Wallace, Peter Coyote, Drew Barrymore, Henry Thomas
Regi: Steven Spielberg

Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login