E-sportläger på Malta i sommar

Av den 16 juni, 2018

I sommar är det dags för STS Student Travel Schools andra e-sportsläger på Malta som anordnas i samarbete med Area Academy, Area Academy är en av få aktörer i världen som skapat seriös lägerverksamhet kring e-sport. 

– Vårt första e-sportläger var en succé, säger John Cedergård, VD på STS Student Travel Schools. Nu expanderar vi och sommarens läger är nu öppet för bokningar och hålls även denna gång på Malta men nu under 2 veckor. Lägret är öppet för ungdomar från Sverige, Finland, Danmark och Italien.

Två fullspäckade veckor av Counter Strike: Global Offensive, samt sol, bad och roliga aktiviteter och utflykter tillsammans med övriga språkreseelever på plats väntar deltagarna.

– Det första e-sportlägret hölls i påskas och var otroligt uppskattat av de ungdomar som deltog, Säger Fredrik ”Jaegarn” Andersson som var coach under den veckan som lägret hölls.

Även på sommarens läger kommer Fredrik ”Jaegarn” Andersson vara coach. Han delar ansvaret med Lukas ’Lukasbaos’ Sankala. Två stora internationella profiler inom e-sporten.

Dialogen mellan STS och Area Academy initierades i våras av Fredrik Andersson, som tidigare har studerat sport och fitness i Australien med STS. De möjligheter, perspektiv och kontakter som Fredrik byggde under studierna fick honom att tänka på hur han hade önskat att han kunde få samma möjligheter när han spelade Counter-Strike professionellt.

Fredrik Andersson är också med och bygger grunden för företaget Area Academys verksamhet. Area Academy bygger träningsstrukturer inom e-sport för skola och ungdomsverksamhet och arbetar med att främja e-sportens position och möjligheter i Sverige.

Intresset för e-sporten växer världen över och STS strävar alltid efter att utveckla upplevelser baserat på våra kunders efterfrågan. Efter första samtalen i våras tog konceptet för lägerresorna snabbt form.

På lägret fördjupar eleverna sina kunskaper i e-sport och får ny energi till spelandet på hemmaplan. Spelandet varvas med fysiska aktiviteter, laglekar och utflykter. Lägret har ett begränsat antal platser och ungdomar från Sverige, Finland, Danmark och Italien kommer kunna delta

Läs mer och boka på: https://www.sts.se/sprakresor/destinationer/malta/malta/e-sport-malta/

STS är stolta över att erbjuda ett brett utbud av upplevelsebaserat lärande i form av ledarledda ungdomsresor, high school-utbyten och study abroad-program på college och universitet. Vi har kontor i 15 länder samt ett stort globalt nätverk av samarbetspartners, skolor, värdfamiljer och lokala medarbetare över hela världen. Vår mission är att få unga människor att växa genom utbildning och kulturella utbyten.

You must be logged in to post a comment Login