E.L.S Band streamar live från Clarion på Valborg

Av den 27 april, 2020

I rådande Corona tider är det många musiker som har det svårt och där har live steaming blivit en stor grej, på Valborgsmässoafton kommer E. L. S Band att streama en livekonsert från Clarion Hotel i Örebro.

E.L.S. Band är ett blues/rock/soul-band bestående av fyra medlemmar. Egna låtar blandas med covers på låtar av Etta James, Freddie King, Stevie Ray Vaughan, Clapton, Stevie Wonder, Hendrix, Sven Zetterberg m.fl. I augusti 2016 kom nya skivan “Dark Blues Sky” och den har fått flera goda recensioner. Streamen är ett samarbete mellan ELS-bandet, GTVPlay, Clarion Hotel Örebro och Real World Sounds.

Örebroguiden fick sig en pratstund med Stig Pettersson som är sångare i bandet.

Hur startade bandet?
– Jag fick höra talas om två killar, Lars Lövgren och en annan trummis som sökte en kille som kunde spela gitarr och de vill spela lite Stevie Ray Vaughan låtar. Så jag hörde efter och undrade om inte jag kunde få göra ett försök och på den vägen är det, vi har utökat repertoaren och även tagit in en keyboardist.

Vilka är medlemmarna i bandet?
– Det är jag, Stig Pettersson på gitarr och sång, Lasse Lövgren på bas, Erik Lindstedt på trummor och Erik Harrström på piano.

Hur har Coronskrisen drabbat er i E.L.S Band?
– Vi har som band så klart tappat några spelningar både i Örebro och Karlskoga som blivit inställda, för vår keyboardist Erik Harrström som lever på att spela musik samt hyra ut ljud och ljus så har det helt tagit stopp så han har i princip inga inkomster nu, vi andra har ju jobb vid sidan om så det funkar ju men för Erik och alla andra musiker är det så klart tufft, säger Stig.

Är detta första gången ni gör en livestreamad konsert utan publik?
– Ja det är det och vi tycker att det skall bli riktigt spännande det kommer bli det bästa man kan få i dessa tider när man inte kan vara på plats.

Har ni planerat någonting speciellt inför livestreamen?
– Vi kommer att ta in förstärkning genom Ludvig Sivert på Hammond orgel så vi kommer att bli fem i bandet denna gång.

Någon hälsning till fansen?
– Vi hoppas att så många som möjligt går in och kollar samt stöttar så att fler band än vi får möjligheten till det här.

Här hittar ni streamen »

Karl-Johan Sandberg, Musik | E. L. S Band streamar live från Clarion på Valborg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login