Duon Mojo Moon kommer till Örebro

Av den 11 september, 2019

Duon Mojo Moon är sprunget ur musikstaden Borlänge och består av två synnerligen rutinerade musikanter som tillsammans skapar musik som kan beskrivas som ett hypnotiskt, transliknande tillstånd. Duon hamnar ofta i situationer där improvisationsförmågan och inspiration får styra vart låtarna tar vägen.

Mojo Moon blandar eget material med kända låtar ifrån den Amerikanska musiktraditionen. Tack vare musikernas unika uttryck får varje låt samma prägel som har kommit att bli Mojo Moons säregna stil. Cikadorna surrar i bakgrunden, luften är så tät och fuktig att man kan skär i den med kniv, varelser rör sig i det snåriga träsket, känslomässig turbulens.

Vanliga publikreaktioner efter en förställning är, ”farligt”, ”tungt”, ”energi”, ”lustfyllt”, ”erotiskt”, ”roots”…..

Det finns inte några cikador i Borlänge men Dalälven rinner genom staden och nere i Södra Forssa finns en stig som leder ner till älven. Man behöver inte allt för livlig fantasi för att se likheterna med Lousianas träskmarker eller norra Mississippis Hill County. Det är ifrån sådana omgivningar som musik med rötter och själslig tyngd växer och frodas.

Mojo Moon består av
André Lindmo: leadsång och gitarr Patrik Steen: gitarr, slide, sång, cajun

Mojo Moon kommer till The Pennybridge Arms lördagen den 14 September.

» Mer info här «

Musik | Duon Mojo Moon kommer till Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login