Dubé & Friends – Maria Johansson Josephsson

Av den 22 oktober, 2018

På onsdag den 24 oktober är det åter dags för Dubé & Friends i Örebro Konserthus och denna gång gästas Sébastien Dubé av Maria Johansson Josephsson.

Sébastien Dubé och Maria Johansson Josephsson bildar en musikalisk duo som använder sina instrument som paletter där de målar nyanser av musik som är svåra att beskriva i ord. Fantastiskt skulle kunna vara ett. De har spelat, skrivit och arrangerat musik för sin duo sedan 2001.

Maria och Sébastiens musik spänner över ett brett spektrum av stilar och genrer. I sin duo blandar de jazz, blues och folkmusik med influenser från hela världen som de arrangerar och gör till sin egen musik. De har gjort flera turnéer tillsammans under åren, främst i Sverige men även utomlands. De har blivit inbjudna att göra musik och arrangemang med orkestrar i både Sverige och utomlands, bl.a. Ryssland. Duon har också blivit inbjudna till flera internationella festivaler runt om i Europa och nu senast International Society of Bassists-ISB-konventet i Itacha, New York där de gjorde stor succé!

Sébastien Dubé är en unik musiker. När han till vardags jobbar som kontrabasist i Svenska Kammarorkestern bygger han grunden i orkesterns sound och driv. Som folk- och jazzmusiker bryter han ständigt nya gränser. 2011 samlade Sebastien Dubé för första gången sina vänner för att musicera tillsamman med. Sedan dess har han gjort åtskilliga samarbeten med olika musiker från olika bakgrunder och genrer, både med olika orkestrar och i mindre konstellationer.

Maria Johansson Josephsson är sångare och skådespelare. Maria har jobbat inom de flesta genrer efter examen från Musikhögskolan i Örebro. Under de senaste åren, när hon inte uppträtt som sångerska, har Maria bl.a. jobbat på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm i en pjäs baserad på boken ”Falling out of time” av David Grossman. Som skådespelare i de svenska filmerna Flickan och Mamman och demonerna av Suzanne Osten, som skådespelare i pjäsen 64 minuter med Rebecka av Ingmar Bergman för Dramaavdelningen på Sveriges Radio. Maria har också sedan 2014 turnerat med operan Magnus-Maria runt om i Norden.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Dubé & Friends
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login