Dubé and Friends på Örebro Konserthus

Av den 24 september, 2018

Norrefalk / Nilsson / Dubé – denna trio bestående av tre erfarna virtuoser som bjuder på ett sanslöst sväng i överraskande landskap, med influenser från rock, jazz och världsmusik! Egna kompositioner varvas med lekfulla tolkningar av noggrant utvalda standards från olika tidsepoker.

”…Blev drabbad av ett fräscht sound från überbegåvade musiker. Världen vidgades och livet blev lättare att leva för en stund.” ”…ett under av samstämmighet.”
(Orkesterjournalen, juli 2017.)

Mats Norrefalk, elektrisk & akustisk gitarr, kompositör och arrangör. Mats är en mångsidig och nyfiken musiker som spelar i skiftande konstellationer på både elgitarr och akustiska gitarrer. Han bildar sedan lång tid tillbaka den akustiska gitarrduon Four Hands med Börje Sandquist, samt är mångårig gitarrist med Lill Lindfors.
Mats har även spelat in en CD-skiva med Svenska Kammarorkestern i eget namn samt medverkar i Örebrobandet T-blues Sweden. Mats har spelat in ett tiotal CD där många av hans kompositioner finns inspelade. Bl.a. med Four Hands, Svenska kammarorkestern, Lill Lindfors, organisten Ulf Samuelsson. Sedan 1986 lärare i gitarr och ensemble på Örebro Musikhögskola.

Mikael Nilsson är född och uppvuxen i Stockholm, och har under sina drygt tjugo år som hårt anlitad trummis och slagverkare turnerat och spelat in med bl.a. Louise Hoffsten, Tommy Körberg, Ale Möller, Lill Lindfors, Simone Moreno, Meta Roos och Hector Bingert. Turnérandet har medfört resor i hela Norden, Polen, Tyskland, Estland, Indien, Kina, Argentina, Grönland och Uganda. Han har också medverkat i teater- och musikaluppsättningar som exempelvis Kristina från Duvemåla, Dirty Dancing, Cats, Livet är en Schlager, Singin´ in the Rain, Hjälp Sökes, Nils Holgersson på Västanå Teater, Orfeo på Wermland Opera, och Rivierans Guldgossar.

Sébastien Dubé är en unik musiker. När han till vardags jobbar som kontrabasist i Svenska Kammarorkestern bygger han grunden i orkesterns sound och driv. Som folk- och jazzmusiker bryter han ständigt nya gränser. 2011 samlade Sebastien Dubé för första gången sina vänner för att musicera tillsamman med. Sedan dess har han gjort åtskilliga samarbeten med olika musiker från olika bakgrunder och genrer, både med olika orkestrar och i mindre konstellationer.

Norrefalk / Nilsson / Dubé eller Dubé and Friends spelar tisdag 25 september i Örebro Konserthus på Foajéscenen.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro Konserthus
Örebronguiden

You must be logged in to post a comment Login