Drygt 5 av 10 vill fira nyår utomlands

Av den 25 december, 2016

2016 börjar lida mot sitt slut och när klockorna ringer in det nya året är det många svenskar som lockas att fira nyår utomlands. Drygt 5 av 10 (55 procent) vill fira årets sista dag utanför Sveriges gränser, gärna på en strand eller i en storstad. Det visar Vings Resepanel där 15 977 personer svarat på frågor om resor och nyårsfirande.

– De främsta anledningarna till att man vill fira nyår utomlands är för att få en härlig start på det nya året (54 procent) eller att få nya upplevelser (26 procent), säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Fler än hälften (52 procent) anser att en klassisk nyårsmiddag är en viktig nyårstradition medan 21 procent gärna vill se fyrverkerier. Flest, 6 av 10 (60 procent), anser dock att den viktigaste traditionen är att få skåla i bubbel vid tolvslaget. Allra helst skålar svenskarna in det nya året med sin partner (42 procent) eller närmsta familjen (39 procent). 11 procent vill skåla med vännerna.

Många (72 procent) i Vings Resepanel vill fira in det nya året på en varm och solig plats som Kanarieöarna eller Karibien men även storstäder lockar. Drygt 15 procent svarar att de vill fira tolvslaget i en storstad och allra helst i New York.

Topplista: Storstäder där flest vill fira nyår
New York – 27 procent
Barcelona – 14 procent
London – 8 procent
Dubai – 7 procent
Miami – 7 procent

Resa
Örebroguiden

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 15 977 personer. Undersökningen genomfördes i november, 2016. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

You must be logged in to post a comment Login