Dryck | Tomatin följer upp lansering av lyxwhisky med prisvärd tolvåring

Av den 6 november, 2015

Efter det skotska whiskydestilleriet Tomatins exklusiva lansering av en 36- årig Single Malt Whisky tidigare i höstas släpps nu även en uppdatering av Tomatins 12-åriga whisky.

Den 1 december nylanseras Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky med ny design i det ordinarie sortimentet på Systembolaget.

Det skotska whiskydestilleriet Tomatin har funnits i snart 120 år och skapar högklassig whisky med vatten från en egen källbäck. I september i år lanserades den exklusiva Tomatin 36 year old Single Malt Whiskyn med ett pris på strax över 10 000 kronor per flaska. Som ett led i lanseringen släpps nu även Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky med ny design. En populär whisky med ett pris på 379 kronor.

– Tomatin är kända för sin högkvalitativa whisky. För att kunna erbjuda drycken till alla, även de som inte har möjlighet att lägga vantarna på en 10 000-kronorsflaska, så lanseras nu Tomatin 12 year old på Systembolaget i december med helt ny design, säger Jens Henricson som är Senior Brand Manager på Galatea.

Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky är till en början lagrad på Bourbonfat för att de sista sex till nio månaderna lagras på exklusiva Oloroso Sherryfat. Smaken är rund och mjuk med en nötig sötma och inslag av äpplen och päron. Doften har toner av malt och ek. Tomatin 12y passar ypperligt under årets mörkare månader, tillsammans med en god bok eller att avnjutas tillsammans med vänner.

Nya Tomatin 12 year old Single Malt Highland Scotch Whisky finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 1 december. Priset är 379 kronor för 70 cl, alkoholhalten är 43 % och artikelnummer är 431-01.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login