Dryck till jul från Bergslagens Destilleri

Av den 29 november, 2020

Vi svenskar har en ganska stark tradition med mat under julen. Den svenska julmaten kännetecknas nog mest av vårt fantastiskt stora och innehållsrika julbord. De allra flesta av oss äter julbord en och kanske till och med flera gånger varje jul, och vi verkar inte kunna få nog av vår julmat.

Även drycken till julmaten omges av traditioner och till julen unnar vi oss något extra. Till maten är det oftast julöl eller julmust som dryck och till det en väl kyld snaps. Till dessertbordet passar det bra med en kopp kaffe och en len fin rom som gifter sig fint med det söta som erbjuds. När sedan julbordet är klart och julfriden infinner sig så känns det helt rätt att luta sig tillbaka med en whisky.

Från Bergslagens Destilleri föreslår vi följande, antingen som en uppskattad julklapp eller till dig själv att njuta av under julen. Allt är producerat och buteljerat av oss på destilleriet i stadsdelen Almby i Örebro. 

ELF -20
Romen har destillerats i Guatemala och är lagrad på 50 liters ex sherry whiskyfat. Doften ger tydliga toner av arrak, honung och vanilj. I smaken finner vi torkad frukt, kanderade mandlar och arraksboll.
500 ml, 379 kr och 50% vol.

O’ HELGA NATT

En fatlagrad julsnaps från Örebro, kryddad med pomerans och kardemumma.
500 ml, 249 kr och 40% vol.

ENGELBREKT MALT WHISKY

En elegant, mild och fruktig whisky som alltid finner sin plats i alla sammanhang.
700 ml, 349 kr och 43% vol.

BERGSLAGENS VIRGIN OAK WHISKY

Lagrad på Franska och Svenska ekfat, vilket ger en underbar sötma och fruktighet. Den svenska eken ger även en tydlig pepprighet och ger whiskyn en fräschhet som tilltalar mycket och det lyfter smaken ordentligt.
500 ml, 595 kr och 46% vol

Dryck | Dryck till jul från Bergslagens Destilleri
Örebroguiden

Källa: Bergslagens Destilleri

You must be logged in to post a comment Login