Dryck | The Glenlivet Nàdurra Oloroso i Systembolagets beställningssortiment

Av den 26 oktober, 2015

Nàdurra betyder naturlig på skotsk gaeliska och tanken är att den ska produceras enligt de metoder som var rådande under 1800-talet. Whiskyn buteljeras därför på fatstyrka utan att kylfiltreras vilket ger en fylligare karaktär.

I denna nya utgåva av Nàdurra har all whisky lagrats på First-Fill Olorosofat från Spanien vilket ger whiskyn en rik och lyxig smak av torkad frukt och varm krydda.

– The Glenlivet Nàdurra Oloroso är den tredje Nàdurran som vi lanserar på den svenska marknaden. De två tidigare blev snabbt mycket omtyckta av både konsumenter och våra krogkunder. Vi ser verkligen  fram emot denna lansering den 1 november säger Rai Fierro, Brand Manager för whisky på Pernod Ricard Sweden.

Doft: Torkad frukt, russin och aprikos.
Smak: Fruktig smak som drar åt apelsinmarmelad med ett uns av mörk choklad. Viss sötma som övergår i en lång och kryddig avslutning.

The Glenlivet Nàdurra Oloroso
Alk halt 60,7%
Pris 499 kr
Varu nr 85625,

George Smith grundade The Glenlivet Distillery år 1824 och var den första att producera en whisky av sådan exceptionell kvalitet att den snabbt fick ett gott och vida spritt ryckte. Den blev också ett riktmärke för hur en bra maltwhisky skulle smaka och då många konkurrenter började skriva Glenlivet på sina flaskor togs frågan till domstol med resultatet att det bara är originalet som får kallas ”The Glenlivet”. The Glenlivet Founder’s Reserve ger nu nytt liv åt The Glenlivets personliga och firade stil.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login