Dryck | Svensk lyxvodka historisk

Av den 23 juni, 2015

Purity Vodka från Ellinge Slott i Skåne har blivit historiska genom att vinna sin hundrade guldmedalj. Detta skedde vid den amerikanska tävlingen ”The Fifty Best” där Purity Vodka vann dubbelt guld i kategorin importerad vodka.

Purity Vodka har dominerat världens främsta sprittävlingar det senaste decenniet och därmed visat att en liten vodka med stor smak kan utmana även de stora tillverkarna.

– Det tog mig 10 år att utveckla Purity Vodka och för att säkerställa att jag var på rätt väg började jag att tävla. Ända sedan Purity Vodka vann den första guldmedaljen vid The International Wine & Spirit Competition i London, har jag tagit varje chans att utmana vodkajättarna om titeln Världens bästa vodka. Vår hundrade guldmedalj är historisk. Nu kan ingen längre hävda att all vodka är smaklös. Genom att gång efter gång vinna världens största sprittävlingar har vi visat att vodka faktiskt handlar om smak, säger Thomas Kuuttanen, Master Blender och upphovsman till Purity Vodka.

Som vinnare av dubbelt guld för andra året i rad i den New York-baserade tävlingen ”The Fifty Best” stoltserar Purity Vodka och Thomas Kuuttanen nu med 100 guldmedaljer för vodkans unika karaktär. Guldmedaljer har delats ut som ett resultat av blindprovningar av ledande dryckesexperter vid världens främsta tävlingar, inklusive The Spirits Masters, International Spirits Challenge, San Francisco World Spirits Competition, International Wine & Spirit Competition och Concours Mondial de Bruxelles.

Purity Vodka är en ekologisk vodka vars hjärta tillverkas på Ellinge slott utanför Eslöv i en destillationsprocess som ger en unik ofiltrerad vodka, med en smak som hyllas av bartenders, sommelierer och experter världen över. Purity Vodka finns på utvalda cocktailbarer och restauranger på ett drygt trettiotal marknader. Sedan våren 2014 samarbetar Purity Vodka med Bibendum på den svenska marknaden.

Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login