Dryck | Stillwater släpper fyra nya öl

Av den 6 juli, 2016

Fyra nya Stillwatersläpp i en sommarlansering med begränsad upplaga.

No.1 – Stillwater SuperHop Neo-Tropic IPA
Stillwater lanserade SuperHop Neo-Tropic IPA på hemmamarknaden USA i april, men den har ursprungligen specialproducerats för den japanska marknaden. Nu gör vi en sommarlansering av den begränsade upplaga som vi fått oss tilldelat.

Detta en ny-tropisk superbomb av aromatiska, fruktiga humletoner, närmare bestämt av Citra, Galaxy och Hallertau Blanc. I centrum står josiga toner av lime, citron, krusbär, passionsfrukt. Bitterhet och malt är nedtonade. Hallertau stramar åt buketten av prunkande frukt och blomster och bidrar med en viss elegans. Definitivt en av sommarens starkaste fruktiga IPAs- och en given sommaröl!

Superhop kom in för ett par veckor sedan och bör drickas så snart som möjligt för bästa upplevelse då den innehåller mängder av aromatisk amerikansk- och tysk humle.

Stillwaters SuperHop Neo-Tropic IPA lanseras i fyr-pack den fjärde juli.

No.1 – Stillwater SuperHop Neo-Tropic IPA
Artikelnr: 82256-03
Alkoholhalt: 6%vol
Volym: 355 ml

No.2 – Stillwater/ Other half Rockstar Farmer
Släpps den fjärde juli i begränsad upplaga görs även Rockstar Farmer, en collab mellan Stillwater och Other Half, ett Brooklynbryggeri i Carrol Gardens.

Rockstar Farmer är en ofiltrerad session IPA brygd på på spelt och vete samt en blanding av farmhouse ale- och brettjäst. Humlesorterna som används är Galaxy, Citra och Nelson Sauvin. I doften finner man därför jordiga toner, vitpeppar, citrus, melon och andra tropiska frukter samt en spännande ”funk” och mineralighet. I smaken finner man i tillägg en gräsig ton. Kroppen är lätt till medium, en fin balanserad kolsyra och med en avslutande fin knastertorrhet och en fruktig beska.

Rockstar farmer med kombinationen av Nelson Sauvin, saisonjäst, ”funk” och en lätt kropp appellerar troligtvis till de som dricker vitt vin- Förslagsvis så testar du denna till skaldjur eller fisk!

Rockstar farmer är kort och gott en sofistikerad mycket välgjord, cool öl! Stillwaters nya sour- och brettserie från Denver är imponerande.

No.2 – Stillwater/ Other half Rockstar Farmer
Artikelnr: 82258-01
Pris: 109 sek
Volym: 651 ml.
Alkoholhalt: 4,5%

No.3 – Stillwater Fear of ghosts
Här har ni en välgjord, lätt rökig, brettad, veteale på 6% vol. Sommarfräsh, lätt, mycket välbalanserad med brett, citrus och en viss rökighet i doft. Syrlig så att snålvattnet rinner till… Rökigheten gungar mer som en flyktigt spöke i bakgrunden. Mycket värd att beställa!

Testa även till ostron och skaldjur- Definitivt ett öl som även appellerar till vindrickare.

No.3 – Stillwater Fear of ghosts
Artikelnr: 82304
Pris 109 sek
Volym 651 ml.
Alkoholhalt 6%

No.4 – Stillwater G13 -Wild India Pale Ale aged on Cedar
En spännande öl med en tilldragande bouquet av brett, krusbär, grapefrukt, viss kryddighet och jordiga/stalliga toner. G13 är delikat, och för tanken till naturviner även om syran är nedtonad och eftersmaken härligt fruktig och knastertorr. Cedartoner ramar subtilt in ölen. Bubblorna är små och fina, kolsyran är lagom.

G13 är den första i Brians serie ”Elevation Set” och kommer att följas av begränsad allokation av Tangerine haze under vintern 2017.

No.4 – Stillwater G13 -Wild India Pale Ale aged on Cedar
Artikelnr: 82282
Pris 109 sek
Volym 651 ml
Alkoholhalt6,5%

Örebroguiden
Mat & Dryck

You must be logged in to post a comment Login