Dryck | S:t Eriks Bryggeri lanserar en persikoöl

Av den 17 augusti, 2015

Experimentlustan fortsätter hos Sveriges mikrobryggare. S:t Eriks Bryggeris uppföljare till förra årets succé S:t Eriks IPL (India Pale Lager) lanseras nu med en twist – en massa persikor.

Förra året gjorde S:t Eriks Bryggeri en IPL, India Pale Lager, och stort tycke uppstod. Ölstilen uppstod i USA för några år sedan, som en smakrik hybrid mellan ett ljust lageröl och en amerikansk IPA. Kort och gott ett starkare lageröl som inspirerats av den humlearomatiska amerikanska alen.

-India Pale Lager är en lättillgänglig ölstil, men med mycket smak och doft. Vi har nu tagit den ännu ett steg framåt i evolutionen genom att inkorporera persikor i mixen, berättar S:t Eriks Head Brewer Jessica Heidrich.

S.t Eriks Peach IPL har stor tropisk fruktighet från solmogna persikor och amerikanska humlen Mosaic. I både doft och smak finns mogen persika, mango, papaya, guava, röda äpplen och passionsfrukt. För att balansera och stödja frukten har S:t Eriks IPL bryggts på pilsnermalt med en liten dos ljus karamellmalt.

Serveringstips: S:t Eriks Peach IPL passar lika bra på egna ben som till lite tapas, cesarsalladen eller varför inte till grillad brownie.

Artikelnummer för S:t Eriks Peach IPL är 11508-03 (flaska 33 cl) och priset är 28,90 kronor. Alkoholhalten är 7,0 procent.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login