Dryck | Santa Rita Casa Real årgång 2012 släpps i begränsad upplaga

Av den 30 juli, 2016

Den 2 september släpper vi ett begränsat antal (180 flaskor) Santa Rita Casa Real Cabernet Sauvignon årgång 2012 med varnummer 99233-01. Priset för vinet är 349 kronor .

VIÑA SANTA RITA
Santa Rita är en av Chiles äldsta vinproducenter. De första planteringarna gjordes i slutet av 1700-talet i Maipodalen. Idag ingår Santa Rita i en större sammanslutning av företag, Clarogruppen. Med gruppens erfarenheter och kunnande har Santa Rita fortsatt sitt utvecklingsarbete som gjort dem till en av Chiles ledande producenter med 2200 ha odlad mark och representation i 67 länder runtom i världen.

Santa Ritas stabilitet i kvalitet är det få som kan konkurrera med. Det var även denna strävan efter kvalitet som gjorde Chile känt som vinland i omvärlden. Chile som vinland är unikt på många sätt och den största skillnaden är att många ännu idag producerar vin på originalstockar (vitis vinifera). Under slutet av 1800-talet härjade vinlusen och slog i stort sett ut hela världens vinnäring. Med sin unika geografi med Anderna, Sydpolen och havet som skyddsbarriärer klarade sig Chile från vinlusens angrepp.

SANTA RITA CASA REAL CABERNET SAUVIGNON
Casa Real är den titel som den spanska kungafamiljen gav till en av Santa Ritas ägare, Vincente Garcia Huidobro. Santa Rita producerade första årgången av Casa Real 1989.

Casa Real är gjord på noga utvalda druvor från minst 30-åriga vinstockar på vingården Alto Jahuel i Maipodalen. Druvorna har handplockats. Maceration och jäsning skedde i stora franska ekfat. Vinet har lagrats i franska barriques under minst 15 månader. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfaten. Därefter har vinet vilat på flaska i 12 månader.

Doften är stor och komplex med inslag av mogen frukt, plommon och vanilj.
Smaken är fyllig och koncentrerad med inslag av svarta vinbär, tobak, choklad och fat.
Passar utmärkt till kraftiga rätter av nötkött och vilt samt lagrade ostar.

Santa Rita Casa Real
Ursprung: Chile, Maipo Valley
Producent: Viña Santa Rita
Druva: Cabernet Sauvignon
Årgång: 2012
Volym: 750ml
Alkohol: 14%
Artikelnummer: 99233-01
Pris: 349:-

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login