Dryck | Old Winter Ale i beställningssortimentet

Av den 30 september, 2015

Fuller’s Old Winter Ale är en populär säsongsprodukt som år efter år lanserats i beställningssortimentet. Men i år kommer ölet att lanseras i ordinarie sortiment.

Detta som ett resultat av ett misstag som begåtts i registreringen. Eftersom denna klassiska vintervärmare har ökat försäljningssiffrorna år efter år görs den tillgänglig i beställningssortimentet från och med 1 oktober.

– Vi vet att det är många konsumenter som har haft problem med att få tag på Old Winter Ale tidigare år på grund av lokal efterfrågan. När den nu lanseras i beställningssortimentet underlättar vi för konsumenterna och det blir enklare att få tag på önskad mängd flaskor, säger Alexander Jerräng, produktchef för Fuller´s.

Old Winter Ale är en klassisk brittisk ”winter warmer” med en fyllig smak som är rik på malt tillsammans med balanserad sötma och inslag av knäck och mörk choklad.

För att skapa denna fylliga och smakrika öl konditioneras ölet vid 10 grader i 10 dagar, detta ger ölet möjlighet att mogna och utvecklas. Därefter konditioneras det ytterligare två veckor vid en temperatur av minus 1,5 grader för att ölet ska stabiliseras och klarna. Eftersom man inte jäser ut ölet helt lämnas en viss sötma kvar som bidrar till den komplexa smaken.

Passar till den kryddiga julmaten och smakrika kötträtter, gärna med söta eller fruktiga tillbehör.

Fuller’s Old Winter Ale
Producent: Fuller’s
Humle: Northdown, Challanger, Goldings
Land: England
Alkoholhalt: 5,3 %
Volym:500 ml
Sortiment: Beställningsvara
Art.nr: 89402
Pris: 25,90 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login