Dryck | Nytt designlyft för Plantation Grande Reserve

Av den 21 november, 2015

Förra året skedde en av de största nyheterna på flera år för Plantation när man valde att göra om XO 20th Anniversary och byta ut den mer cognacliknande flaskan mot en rundare variant.

Succén lät inte vänta på sig och nu är det dags för Plantation Grande Reserve att putsas till på utsidan.

Omdaningen av Plantation Grande Reserve innebär att man valt att införa en ny etikett där Plantation beskriver ursrpunget och de historiska aspekterna bakom denna ädla dryck. Rommen i flaskan har fortfarande samma premiuminnehåll som tidigare med en smakfull balans mellan arrak, vanilj och choklad. Den nya etiketten kommer att pryda flaskorna från och med slutet av november.

Plantation Grande Reserve lanserades 2005 och är idag en av Systembolagets mest sålda rommsorter. Mycket tack vare Planations signum att dubbellagra sina rommsorter, först på bourbonfat och sedan på cognacsfat. Man väljer ut den bästa rommen från Barbados där den lagras i cirka 4 år på bourbonfat och sedan slutlagrad på cognacsfat i Frankrike. Detta ger rommen dess elegans och välbalanserade smak. Melassen från sockerrören har fått jäsa i 3 veckor innan destillering som sker på en kombination av kolonnpanna och pot stills.

Detta är en fyllig rom med viss sötma som har en frisk och valbalanserad smak med inslag av arrak, vanilj och choklad. Perfekt som avec framför brasan efter middagen.

Plantation Grande Reserve Barbados
Ursprung: Barbados, slutlagrad i Frankrike
Producent: Plantation Rum
Alk vol: 40%
Lagrad på bourbonfat och cognacsfat
Art.nr: 10310
Pris: 279 kr
Ny etikett: slutet av november 2015

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login