Dryck | Ny årgång av Ser Lapo i butik – Klassisk Chianti i toppform

Av den 17 november, 2015

Ser Lapo är Chianti när den är som allra bäst och vinet har blivit en succé hos svenska konsumenter. Producenten Marchesi Mazzei vet onekligen hur gott vin ska smaka och de har tillhört toppskiktet i Toscana i 600 år!

Ser Lapo är förträffligt till höstens smakrika rätter av nötkött och vilt – gärna tillsammans med svamp. Vinet finns också på halvflaska för den som bara vill ha ett riktigt gott glas eller två!

Ser Lapo har årgång efter årgång fått toppbetyg av internationella vinskribenter och vinet har snabbt blivit en favorit hos alla svenskar som gillar en klassisk Chianti.

Ser Lapo är ett vin som kan lagras upp mot tio år under goda förhållanden, men som är underbart gott att njuta av redan nu. Elegant men samtidigt kraftfullt med rik, nyanserad doft och smak som domineras av mörka körsbär i sällskap med läder, lakrits, mocka, mörk choklad och fat. Eftersmaken är mycket lång och komplex.

Den 16e december 1398 blir familjen Mazzeis överhuvud Ser Lapo den förste att nämna ordet Chianti i skrift. Den handskrivna texten finns bevarad och en del av den pryder etiketten på vinet som fått bära hans namn.

Ser Lapo Chianti Classico Riserva 2012
Nr: 2208

Volym: 37,5 cl
Pris: 79 kr

Volym: 75 cl
Pris: 149 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login