Dryck | Nederburg Noble Late Harvest till vinterns festligheter

Av den 7 november, 2015

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vinvarumärke och det eleganta dessertvinet Noble Late Harvest (2013) är inget undantag. Efter att ha vunnit pris på International Wine Challenge 2015 belönades vinet nyligen med 94 poäng i den brittiska vinexperten Tim Atkins South Africa Special Report 2015 – högst av alla Nederburgs viner.

Med en gyllene lyster och en underbar doft av honung, mandarin, aprikos och torkad persika ärNederburg Noble Late Harvest en perfekt partner till syrliga desserter, bakverk och ädelostar. En subtil balans av syrlighet och sötma möter torkad frukt och toner av vanilj i detta friska och fruktiga vin.

Noble Late Harvest ingår i Nederburgs premiumlinje Winemaster’s Reserve Collection och togs fram av Cellar Master Razvan Macici. Den prisbelönte vinmakaren har nyligen åtagit sig uppdraget som Head Winemaker för Distell och lämnar därmed över rodret till den talangfulla vinmakaren Andrea Freeborough, som återvänder till Nederburg där hon en gång började sin karriär som vinmakare under Macicis ledning.

Framställning
Druvorna kommer från vingårdar i Durbanville och Paarl. Rankorna växte 120 till 160 meter över havsnivån i Tukulu- och Oakleaf-jord. Exklusivt valda ädelrötade druvor handplockades i maj månad. Musten jäste på ståltankar vid 16 grader under sex veckor. Malolaktisk jäsning användes inte, istället användes en separator för att skydda mot jäsning innan den önskade sockernivån nåtts. Vinet blandades, stabiliserades och sterilfiltrerades innan det buteljerades.

Produktinformation
Pris: 85 kr (37,5 cl)
Alk:11 %
Art: 2741
Ursprung: Sydafrika, Western Cape
Årgång: 2013
Druvor: Chenin Blanc 71 %, Muscat de Frontignan 29 %

Om Nederburg
Nederburg är ett av Sydafrikas mest legendariska vinmärken och ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Nederburg är den sydafrikanska vinproducent som varje år vinner flest utmärkelser, både i Sydafrika och internationellt. Sedan 1975 hålls varje år Nederburg Auction som Nederburg startade och arrangerar än idag. På auktionen säljs inte bara små partier av Nederburgs högsta kvalitet utan även sällsynta och exklusiva viner från de flesta av de ledande vinerierna i Sydafrika.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login