Dryck | Mas Janeil skördar fina framgångar

Av den 11 november, 2015

Mas Janeil har snabbt blivit en riktig favorit hos alla som uppskattar ett härligt sydfranskt rödvin med generösa toner av mörka bär och kryddor. Nya årgången 2014 är ett fynd som nu finns i butik – och årets skörd är av toppkvalitet så vi kan se fram mot årgång 2015 med förväntan!

Härom dagen fick vi en glädjestrålande skörderapport från François Lurtons sydfranska egendom Mas Janeil:

”Vi har just skördat de allra sista druvorna till nästa årgång, nämligen Mourvèdre från vingården Soulanes och allt ser storartat ut. Bra volym och underbar kvalitet”.

De övriga druvorna som ingår – Syrah, Grenache och Carignan – är redan plockade, även de med perfekt mognad. Alla vi som älskar vinet med den lilla åsnan kan alltså se fram mot att njuta av ännu en härlig årgång nästa år!

Mas Janeil hade tidigare tillägget ”Special Edition”. Nu lyder tillägget i stället ”Le Petit Pas” – det lilla steget – men vinet är exakt detsamma.Och det gäller också etiketten med den lilla åsnan, lätt att känna igen i butik. Le Petit Pas syftar på de små trippande steg åsnorna tog med sin tunga last av druvklasar i vingården förr i världen.

Mas Janeil Le Petit Pas i nya årgången 2014 är ett intensivt och elegant rött vin med doft av mörka bär och kryddor. Smaken är välbalanserad med inslag av björnbär, choklad, fat och en ton av ”garrigue”, den undervegetation av vilda kryddor som finns i Côtes du Rousillon.

Mas Janeil Le Petit Pas passar utmärkt till höstens grytor, och rätter av nöt- eller lammkött och är ett utmärkt sällskap till lagrade hårdostar.

Mas Janeil Le Petit Pas 2014
Nr 79687
Pris 95 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login