Dryck | Lavazza lanserar bryggkaffe i Sverige

Av den 12 februari, 2016

I Sverige är Lavazza Nordic klar marknadsledare på espresso inom dagligvaruhandeln. Den 15 februari lanserar Lavazza Nordic sitt alldeles första bryggkaffe i svensk handel. Det blir bryggkaffe med smak av Italien.

– Vi ser väldigt stor potential i det här segmentet då bryggkaffe står för mer än 90 procent av Svensk dagligvaruhandels kaffeförsäljning och förhoppningsvis kan vi komma att bli ett naturligt inslag i svenska fikasammanhang, säger Anna Ekelund, Nordic Marketing Manager på Lavazza Nordic.

Sverige ligger högt upp på listan bland de länder som dricker mest kaffe i världen, inte minst med anledning av just volymen bryggkaffe som konsumeras.

– Vi är väl medvetna om den tuffa bryggkaffemarknaden i Sverige, men vi tror ändå att det finns utrymme för en global aktör med lång och passionerad kaffehistoria att finna sin unika plats i den redan välfyllda hyllan, säger Anna Ekelund, Nordic Marketing Manager på Lavazza Nordic.

Lavazza Nordic lanserar tre olika produkter: Delicato, Classico och Intenso. Kaffeblandningarna är noga utvalda, håller hög kvalitet och är toppade med äkta italiensk fingertoppskänsla – en passion som Lavazza har haft i över 120 år!

Delicato
Mild och Aromatisk
Mellanrostat bryggkaffe med bönor från Indien och Sydamerika. Ett aromatiskt kaffe med söt, balanserad smak av torkad frukt.
100% Arabicabönor
Intensitetsskala: 3 av 5

Classico
Balanserad och chokladlik
Mellanrostat bryggkaffe, rostat på ett traditionellt italienskt vis. Gjort på högkvalitativa bönor från Sydamerika som ger en mild och rund smak med inslag av bitter kakao och nötter.
100% Arabicabönor från Rainforest Alliance-certifierade gårdar.
Intensitetsskala: 4 av 5

Intenso
Djärv och sammetslen
Mörkrostat bryggkaffe med en djup arom och en kraftig espressolik smak. En blandning av bönor från Asien och Sydamerika ger ett djärvt kaffe med sammetslen eftersmak av karamell.
100% Arabicabönor
Intensitetsskala: 5 av 5

Produktinformation
Samtliga produkter finns i butik från vecka 7 som malet kaffe om 500 g.
Rekommenderat butikspris är ca 44,90 SEK.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login