Dryck | Kung Markatta – Yogi Tea fyller 40 år

Av den 21 mars, 2015

I 40 år har YOGI TEA© spridit glädje och inspiration med väldoftande och kryddiga Ayurvediska teer. Det firas nu med släppet av en samlarburk i originaldesign tillverkad i begränsad upplaga. Plåtburken är fylld med det allra första teet i serien; kanel- och ingefärsdoftande YOGI TEA© Classic.

YOGI TEA© har erbjudit magiska testunder med förförande goda smak-kombinationer i 40 år. Det hela började när Yogi Bahjan, mästare i Kundaliniyoga, lämnande Indien för USA, där han började lära ut yoga och hälsofilosofin Ayurveda. Efter varje yogaklass bjöd han på ett te som spred kryddiga, aromatiska dofter av mild kanel, söt kardemumma och het ingefära i salen. Eleverna började snart kalla teet för ”tea of the Yogi” och det kom sedermera att bli det första teet i serien – YOGI TEA© Classic.

Originaldesignen på den första förpackningen går nu att återuppleva med den här speciellt framtagna samlarburken i plåt. Men passa på – upplagan är begränsad och tillverkas enbart nu i vår.

YOGI TEA© s breda utbud av ekologiska teblandningar gör att alla har möjlighet att hitta sin favorit. Varje te har en väl sammansatt smakbalans, och enligt förhållningssättet Ayurveda, också en speciell inverkan på kroppens tre ”doshor” (energier). På varje ask återfinns en enkel yogaövning.

Pris för YOGI TEA© Classic i jubileumsask är ca 49 kr/17 påsar. Finns i välsorterade dagligvarubutiker och hälsobutiker.

Dryck | Te
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login