Lokalt | Karl-Johan testar Proviva Lemonad

Av den 10 april, 2015

Proviva har släppt två nya smaker av sin lemonad, nämligen Citron & Hallon samt Citron & Lime. 

Proviva hör till de drycker som innehåller levande bakteriekultur som skall hjälpa oss att hålla våra magar i ordning. Lemonaden har inget tillsatt socker men är sötade med sötningsmedlet Stevia istället. Båda produkterna innehåller mindre än 4 gram socker per deciliter.

Lemonaden kommer i två olika förpackningar, den klassiska ”mjölkförpackningen” på 1 liter, samt en flaska på 35 centiliter.

Så vad smakar de då?

Båda dryckerna har en fräsch smak där man verkligen känner smakerna från frukten och bären, Proviva själva kallar dessa två smaker modigt syrliga och det kan man absolut säga.

För mig så fungerar Citron & Hallon bäst med en frisk smak och ordentlig men ändå balanserad syrlighet, den här lemonaden känner jag kan fungera fint till sommaren med några isbitar i glaset.

Citron & Lime är för mig helt enkelt för sur, drycken känns fortfarande fräsch men för mig tar syran över och blir det dominerande intrycket.

Proviva Lemonad kan bli ett intressant alternativ till andra juicer i sommar och med ett par isbitar i glaset kan de fungera bra som törstsläckare i värmen, detta mycket tack vare att de inte är söta.

Proviva Lemonad Citron & Hallon får…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Proviva Lemonad Citron & Lime får…

svamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tomsvamp-tom


karl-johan-sandbergKarl-Johan Sandberg | Dryck

Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login