Dryck | Jacopo Poli släpper sin första gin

Av den 11 september, 2015

Nu lanserar Jacopo Poli sin första gin! Den 18 september släpps 360 flaskor av Marconi 46, en unik gin som destillerats i familjen Polis destillationspanna Crisopea. En unik vakuumdestillationspanna som ger rena smaker, förbluffande smaklängd och mycket intensiva aromer.

Marconi 46 är en hantverksmässigt tillverkad gin som smaksatts med enbär, muskatdruvor, två sorters pinjeträd, mint, kardemumma och koriander. Den välbalanserade och komplexa smakprofilen hos denna gin har fått sin inspiration från Asigoplatån i de norra delarna av Veneto där familjen Poli har sitt ursprung.

Namnet Marconi 46 har flera betydelser. Denna gin andas innovation och fingertoppskänsla, egenskaper som mer än väl kan förknippas med Guglielmo Marconi som uppfann telegrafen och fick nobelpriset i fysik 1909. Dessutom är destilleriets adress Via Marconi 46 och alkoholhalten ligger även den på, just det, 46%.

Jacopo Polis destilleri är helt familjeägt och ligger i Schiavon, nära Bassano del Grappa, i hjärtat av Veneto. Familjen är mest känd för sin grappa men producerar alltså även annan sprit. Den grundläggande idén hos familjen Poli är att arbeta med stor hängivenhet och passion i allt man gör. Eller som de själva uttrycker det: ”Det enda som behövs för att göra bra sprit är färska råvaror och hundra års erfarenhet”.

Poli Marconi 46
Art nr: 20288
Pris: 399 kr
Lansering: 18 sep 2015
Upplaga: 360 flaskor
Ursprung: Italien

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login